Successos

Inculpat un dels dos detinguts a Bèlgica per preparar un atemptat

Se l’acusa d’intent d’assassinat terrorista i de pertinença a una banda terrorista, mentre que el seu germà va quedar en llibertat amb càrrecs

Inculpat un dels dos detinguts a Bèlgica per preparar un atemptatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bèlgica no baixa l’alerta pel que fa a la possibilitat de patir un atac terrorista. Ahir la fiscalia federal va informar de la inculpació d’un dels dos detinguts la nit de divendres en una àmplia operació antiterrorista que es va desenvolupar a Mons i Lieja per planejar un atemptat, i l’alliberament d’una altra persona. D’aquesta manera el jutge d’instrucció va disposar l’ingrés a presó de Nourredine H. acusat de “temptativa de cometre un homicidi voluntari de caràcter terrorista i participar en les activitats d’un grup terrorista”. En canvi, el seu germà, Hamza H., que també havia estat detingut en l’operació va ser posat en llibertat amb càrrecs, segons es va detallar en el comunicat de la fiscalia.

Tots dos havien estat detinguts divendres a la nit per ser interrogats en el marc d’una operació relativa a un possible atemptat a Bèlgica, que va incloure set registres a Mons i un a Lieja en els quals les autoritats van confirmar que no s’havien trobat ni armes ni explosius. El ministeri públic no va precisar ni on ni quan el detingut planejava dur a terme l’atemptat i es va limitar a assenyalar que de moment no existia cap vincle amb els atemptats que van afectar el passat 22 de març la ciutat de Brussel·les.

D’altra banda, la fiscalia va indicar que per ara no es facilitarà més informació sobre el cas per tal de no perjudicar la investigació que hi ha oberta. Segons van fer públic mitjans de comunicació internacionals els dos germans serien originaris de la ciutat de Bellevue à Frameries (al sud-oest de Mons) i que l’inculpat s’hauria traslladat a viure a Lieja el març del 2016.

La policia va registrar els habitatges de la seva mare i de la seva àvia entre les 10 del vespre i la mitjanit, i alguns membres de la família van ser traslladats a Lieja per prestar declaració, però després haurien estat alliberats, segons van informar alguns mitjans belgues.

Nourredine H. era conegut per la justícia per delictes menors, però no estava fitxat per terrorisme. Amb tot, havia estat objecte d’una investigació durant diversos mesos en els quals va fer diversos viatges per Europa i fora del continent. Algunes informacions apuntaven que els germanes ajudaven joves a unir-se a Estat Islàmic.

MOREN UNA CINQUANTENA DE GIHADISTES EN UN ATAC A L'IRAQ

Al menys 50 gihadistes i cinc membres de les forces iraquianes van morir ahir durant una operació de l’exèrcit de l’Iraq per alliberar la zona d’Al Jaldia controlada pel grup terrorista Estat Islàmic. En l’ofensiva hi van participar forces conjuntes de l’exèrcit, la policia federal i la milícia xiïta Multitud Popular, amb el suport de l’aviació de la coalició internacional que encapçala Estats Units. Les tropes van atacar aquesta zona després que l’aviació bombardegés posicions dels gihadistes de manera intensa. Algunes fonts apunten que al menys 10 membres de les forces governamentals també van resultar ferits. Els artificiers de l’exèrcit van aconseguir desactivar al menys 150 càrregues explosives col·locades per Estat Islàmic.

tracking