França

Un sacerdot mor a França en la presa d'ostatges en una església

Dos terroristes d’Estat Islàmic acaben amb la vida de Jacques Hamel, de 86 anys, abans de ser abatuts per la policia en l’atac a Normandia

Un sacerdot mor a França en la presa d'ostatges en una esglésiaAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estat Islàmic segueix amb l’ull posat en Europa. No havien passat ni 48 hores des de l’atemptat a l’entrada d’un festival de música a Asbach, a Alemanya, quan ahir van tornar a atacar. Va ser a l’església de Saint-Etienne-du-Rouvray, a la regió de Normandia, on dos terroristes van prendre ostatges i van acabar amb la vida de Jacques Hamel, un sacerdot de 86 anys que encara oficiava cerimònies. Els autors de l’assassinat van degollar la víctima i ho van enregistrar en vídeo. A més, un dels ostatges va ser ferit i estava ahir en estat crític, segons el ministeri de l’Interior francès, que va explicar que “es troba entre la vida i la mort”. Le Figaro indicava que es tracta d’una de les monges que eren a l’interior de l’església.

Una testimoni dels fets, identificada com la germana Daniella, va declarar a l’emissora RMC que els atacants van entrar decidits a acabar amb el religiós. “El van obligar a posar-se de genolls, va intentar defensar-se i és quan va començar el drama”, va assenyalar. A part d’enregistrar el vídeo, els terroristes van “fer una espècie de sermó al voltant de l’altar en àrab”, va afegir la testimoni.

Els dos assaltants van entrar cap a les 10 h del matí durant la missa per la porta del darrere i van retenir a l’interior el sacerdot, dues monges i dos feligresos. Una d’elles va poder escapar i donar la veu d’alerta. A les 11 h, la policia va abatre els dos segrestadors. Hores després dels fets, Estat Islàmic va reclamar l’autoria de l’atac a l’església de Saint-Etienne-du-Rouvray a través de l’agència de notícies Amaq, vinculada a l’organització, que va exposar que l’atemptat el van realitzar “dos soldats de l’EI en resposta a les crides d’atacar els països de la coalició creuada”, en al·lusió a l’aliança internacional que ataca posicions gihadistes a Iraq i Síria.

“Ens han declarat la guerra”, va advertir el president de França, François Hollande, que va assenyalar que “l’amenaça segueix sent molt elevada”. També va afegir que el país lluitarà aquesta guerra amb “tots els mitjans” al seu abast, tant dins com fora de la fronteres. “El que volen fer aquests terroristes és dividir-nos”, va recordar Hollande, que no va deixar passar que països com Alemanya i molts altres també estan amenaçats pels terroristes.

DOS DETINGUTS MÉS RELACIONATS AMB L'AUTOR DE L'ATEMPTAT A NIÇA

Dues persones més van ser detingudes el dilluns en relació amb l’autor de l’atemptat de Niça en el que van morir 84 persones el passat 14 de juliol. El fiscal de París, François Molins, va dir la setmana passada que l’autor de la matança, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, feia mesos que planejava l’atac. Cinc presumptes còmplices que estan sota custòdia ja han estat posats sota investigació formal, sense que cap d’ells fos conegut pels serveis d’intel·ligència. Una font propera a la investigació va indicar que els dos detinguts són homes i que les seves fotos van ser trobades al mòbil de l’autor de l’atemptat, el qual també va ser reivindicat per Estat Islàmic, malgrat que les autoritats encara no hi han trobat una connexió.

tracking