Un suïcida a Ansbach assegura que actua en nom d'Estat Islàmic

El refugiat sirià va detonar diumenge al vespre un artefacte a l’entrada d’un festival de música, i va ferir 15 persones

Un suïcida a Ansbach assegura que actua en nom d'Estat IslàmicAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segon atac terrorista en menys d’una setmana a Alemanya. Un refugiat sirià de 27 anys va causar el pànic a l’entrada d’un festival de música que es realitzava a la localitat d’Ansbach, al sud del país, el diumenge a la nit. L’única víctima mortal de l’atemptat va ser el detonador de l’artefacte, que malgrat no matar ningú va ferir 15 persones, de les quals quatre es troben en estat greu.

La policia alemanya va conèixer ahir mateix que l’autor dels atacs havia enregistrat un vídeo amb el mòbil en què amenaçava amb un atemptat contra Alemanya en nom de l’Islam, segons va informar el ministre de l’Interior de l’estat federat de Baviera, Joachim Hermann. L’avís el va fer en àrab i també es declarava seguidor d’Abu Bakr al-Baghdadi, el líder de l’organització terrorista d’Estat Islàmic. Hermann va indicar que l’home deia en el vídeo que l’atac era una venjança contra Alemanya “per interposar-se en el camí de l’Islam i per la mort de musulmans”.

L’agència de notícies Amaq, vinculada al grup gihadista Estat Islàmic, va confirmar que el suïcida havia actuat a petició de l’organització. “És un soldat de l’EI”, assenyalava l’agència, que afegia que ho va fer “en resposta de les trucades de l’organització terrorista a atacar els països de la coalició internacional que lluita contra l’EI” a Iraq i a Síria.

L’atacant, a qui se li va negar una sol·licitud d’asil i havia de ser deportat a Bulgària, va intentar suïcidar-se dues vegades anteriorment, tenia antecedents i havia rebut tractament psiquiàtric. A l’habitació en què s’allotjava de l’alberg d’Ansbach, la policia va trobar diversos materials susceptibles de ser utilitzats per fabricar bombes.

Després que un noi afganès de 17 anys actués en nom de l’EI en un atac amb una destral en un tren regional de Baviera el passat dilluns i el suïcida ataqués al sud d’Alemanya, el país viu moments de temor al terrorisme gihadista elevats. Tot i això, les autoritats alemanyes van voler donar missatges de tranquil·litat. El titular d’Interor, Thomas de Maizière, va advertir contra la temptació de caure en una sospita generalitzada sobre els refugiats i va recalcar que “la immensa majoria” només vol fugir o busca una vida millor i els dos debats s’han de separar.

UN REFUGIAT MATA UNA DONA AMB UN MATXET A REUTLINGEN

El suïcida sirià d’Ansbach no va ser l’únic que va actuar el diumenge. Un altre refugiat, de 21 anys, va ser detingut per matar una dona amb un matxet i ferir dos policies a la ciutat alemanya de Reutlingen, prop d’Stuttgart. Malgrat tot, les autoritats alemanyes creuen que aquest atac ha estat obra d’una sola persona i van descartar que fos un atac de terrorisme. L’home, que tenia antecedents penals, havia discutit amb la víctima minuts abans d’agredir-la per altres agressions. Tot i això, un grup gihadista va fer una crida als “llops solitaris” per seguir “l’exemple” de l’atacant de Reutlingen a través d’un canal de Telegram, segons va informar el grup de seguiment d’informació antiterrorista i d’intel·ligència, SITE.

tracking