TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Alemanya

Almenys nou morts en un tiroteig a un centre comercial de Munic

Almenys nou morts en un tiroteig a un centre comercial de MunicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones van morir ahir en un tiroteig al centre comercial Olympia, a Munic. L’atac va deixar un nombre indeterminat de ferits, tot i que alguns mitjans apuntaven a com a mínim una desena. La policia va tancar una àmplia àrea al voltant de l’establiment, situat molt a prop del parc olímpic de la capital bavaresa, i va evacuar la zona. Posteriorment, va emetre via Twitter un missatge als habitants de la ciutat demanant-los que no circulessin per espais públics, i que es quedessin al seu domicili.

Pel que sembla l’acció la van perpetrar tres tiradors diferents, que haurien disparat fins a en trenta ocasions. Després d’obrir foc de forma indiscriminada, haurien aconseguit fugir del lloc dels fets per una boca de metro. A l’hora del tancament d’aquesta edició encara no havien estat localitzats, si bé diversos mitjans locals van indicar que un d’ells va suïcidar-se. Així mateix, inicialment es va parlar d’atacs en tres punts diferents de la ciutat –el citat centre comercial, l’emblemàtica Karlsplatz i un parc–, però les autoritats van desmentir aquest extrem.

La policia va informar que tot Munic es trobava en una “situació d’alta alerta terrorista”. Malgrat que el context actual i els últims esdeveniments –com l’atac d’un jove amb arma blanca a diversos passatgers d’un tren regional, també a Baviera– porten a pensar que l’atemptat podria estar lligat a l’Estat Islàmic, testimonis de l’inici del tiroteig van assegurar que un dels atacants va cridar una consigna contra els immigrants abans de disparar. Aquest fet podria fer variar les hipòtesis inicials. De fet, fonts dels cossos de seguretat van afirmar que no hi ha, ara com ara, cap indici que pugui vincular l’acció amb el gihadisme, i que en canvi podria ser obra d’un grup d’extrema dreta.

La policia de Baviera va augmentar la seva presència als car­rers i va començar a exercir un absolut estat d’excepció dins de la ciutat. La recerca dels autors del tiroteig es va estendre més enllà de Munic, per la qual cosa es van tallar algunes carreteres i autopistes. El transport metropolità també es va veure afectat: es van suprimir els serveis de metro i autobús, i l’estació central de fer­rocarril va ser evacuada.

tracking