Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Estats Units

Tres policies morts i uns altres tres ferits en un tiroteig a Louisiana

Un dels atacants va ser abatut, mentre que les forces de seguretat busquen dos sospitosos més que podrien estar implicats en l’agressió
Forces de seguretat en el lloc on es va perpetrar el tiroteig a Louisiana.

Tres policies morts i uns altres tres ferits en un tiroteig a Louisiana

Forces de seguretat en el lloc on es va perpetrar el tiroteig a Louisiana.

EFE
Actualitzada 18/07/2016 a les 07:02
Com a mínim tres policies van morir ahir al matí i uns altres tres van resultar ferits, de diferent gravetat, en un tiroteig prop d’una comissaria de Baton Rouge, la capital de l’estat de Louisiana, al sud dels Estats Units. El nombre de morts, però, es podria incrementar perquè alguns dels ferits estaven en estat crític i van ser traslladats a l’hospital. Entre les víctimes hi hauria tant agents del cos policial com de l’oficina del xèrif. Precisament, aquesta última autoritat va informar que un dels agressors va morir durant el tiroteig, mentre que les forces de seguretat busquen dos atacants més que es van escapar.
Tot apunta que els agents van anar fins al lloc dels fets, després de rebre una trucada que deia que un home sospitós caminava per una via ràpida amb un rifle a la mà, segons van indicar mitjans dels Estats Units. Un cop van arribar els policies, l’individu els va començar a disparar.
Malgrat que al tancament de l’edició es desconeixien les causes de l’assalt i tampoc havia transcendit la identitat de l’agressor mort, les forces de seguretat estudiaven la hipòtesi que l’atac fos una emboscada. En aquest sentit, el sergent del departament de la policia de Baton Rouge, Don Coppola, va relatar que l’atacant abatut vestia de negre i amb una màscara per tal d’amagar la seva identitat.
Per la seva part, l’alcalde de la capital de Lousiana, Kip Holden, va exposar que les autoritats estaven intentant fer-se una idea del que podria haver passat, mentre que no va poder confirmar que l’atac estigués vinculat amb les protestes per la violència policial contra els ciutadans afrodescendents arran de l’assassinat de dos joves de color en mans d’agents.
El passat 5 de juliol, la policia va matar Arlon Sterling, de 37 anys i pare de cinc fills, mentre venia il·legalment un CD a la sortida d’un supermercat a Baton Rouge. Només 24 hores després, la nòvia de Philando Castile, de 32 anys, va publicar en el seu Facebook com la policia matava la seva parella dins del cotxe a Saint Paul, Minnesota. Això va provocar una onada de protestes arreu del país. En el marc d’aquestes manifestacions, el 8 de juliol cinc policies van morir en mans d’un franctirador, mentre vigilaven una protesta a Dallas, Texas.

OBAMA VA TITLLAR L'ACCIÓ CONTRA ELS POLICIES COM UN ACTE DE COVARDS
El president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar ahir que l’atac contra els agents va ser “un acte de covards” i que no té cap tipus de justificació, segons un comunicat que va publicar la Casa Blanca en el seu web. “Per segona vegada en dues setmanes, els agents de policia que cada dia posen la seva vida al nostre servei, moren fent la seva feina i víctimes d’uns assalts de covards i reprovables”, es detalla en el comunicat. A més, Obama, que va condemnar fermament els atacs, també va demanar que es posi punt final a les agressions contra les forces de seguretat. “Aquests atacs contra els servidors públics, l’Estat de dret i una societat civilitzada, han de parar”, va ressaltar el mandatari dels Estats Units.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477