Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

El terrorista de Niça es va convertir en un jihadista en molt poc temps

El pare de l’autor dels fets assegura que el seu fill estava malalt, que rebia tractament psiquiàtric i que
era violent
L'autor dels fets va provocar l'atemptat amb un camió.

El terrorista de Niça es va convertir en un jihadista en molt poc temps

L'autor dels fets va provocar l'atemptat amb un camió.

EFE
Actualitzada 18/07/2016 a les 07:33
El ministre de l’Interior francès va afirmar ahir que l’autor de la matança de Niça es va radicalitzar molt ràpidament. Bernard Cazeneuve va remarcar que Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un jove de 31 anys d’origen tunisià, passava per un mal moment personal i es va anar radicalitzant en qüestió de dies. També va transcendir que treballava de repartidor amb una furgoneta.
El terrorista va arribar a França fa deu anys, era pare de tres fills i estava en procés de divorci. L’havien fitxat policialment per petits delictes i per episodis de violència masclista. La policia va poder escorcollar el seu domicili i els veïns van explicar que era un home solitari, malcarat i gens religiós.
Durant la jornada d’ahir, la policia francesa va detenir quatre persones de l’entorn del suposat autor de l’atemptat. Els detinguts són quatre homes. Aquestes detencions se sumen a les de l’exdona de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, que va ser interrogada i encara seguia en dependències policials. La policia investiga si Lahouaiej va tenir còmplices.
Cazeneuve va explicar que “la voluntat del president i del govern és que, en aquest moment de dol, de patiment i de posar-nos a prova, cal mantenir la dignitat”. Segons el ministre “davant dels terroristes que ens volen dividir, hem de fugir de les polèmiques, sobretot, perquè les polèmiques poden ser alimentades per contraveritats”. En aquest sentit va apel·lar al caràcter dels francesos i a “mantenir-se digne” i es va comprometre a “mantenir la veritat i dir als francesos, tan escrupolosament com es pugui, quins són els fets”.
El pare de Boulhel va donar més detalls de com era el presumpte autor de la matança. En una entrevista a l’emissora francesa RTL, va assegurar que el seu fill tenia una greu malaltia psiquiàtrica –tot i no especificar quina–, era inestable i de vegades violent.
L’últim balanç de víctimes realitzat ahir comptabilitza 84 morts, dels quals deu són nens i adolescents. De ferits n’hi ha 202. 52 estan en estat crític, “debatent-se entre la vida i la mort” segons paraules del president francès, François Hollande. D’aquests 52 ferits crítics n’hi hauria 25 en “fase de reanimació”.

DAESH REIVINDICA L'ATAC EN UN COMUNICAT
Daesh va reivindicar ahir l’atemptat de dijous a Niça. La possibilitat d’un atac terrorista va ser sempre la principal hipòtesi dels investigadors i finalment es va confirmar. Daesh, conegut popularment com a Estat Islàmic, va reivindicar l’acció qualificant de “soldat” del seu exèrcit l’autor dels fets, segons va assegurar l’agència de notícies Amaq, vinculada al grup jihadista, on Daesh acostuma a publicar les reivindicacions dels atemptats. Aquest cop, el grup jihadista va trigar 36 hores a fer-la. En el text van assegurar que l’acció “és una resposta a les crides per atacar els països de la coalició que combaten Estat Islàmic”. Un comunicat que va arribar mentre a París hi havia reunit de manera extraordinària del Consell de Ministres.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477