Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

Sánchez garanteix que el PSOE farà oposició i que dirà 'no' a Rajoy

El líder socialista assegura que no hi haurà gran coalició, no donarà suport a un executiu del PP ni tampoc intentarà formar govern
El comitè federal del PSOE es va reunir ahir a Madrid.

Sánchez garanteix que el PSOE farà oposició i que dirà 'no' a Rajoy

El comitè federal del PSOE es va reunir ahir a Madrid.

Agències
Actualitzada 10/07/2016 a les 07:43
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va garantir ahir que el seu partit liderarà l’oposició en la nova legislatura i s’oposarà a la reelecció del president en funcions, Mariano Rajoy, que va apel·lar a l’interès comú davant de la “insensatesa” que suposaria anar a unes terceres eleccions. En una intervenció davant el comitè federal del PSOE a la seu de Ferraz, amb la qual ha trencat el silenci que mantenia des de la nit electoral, Sánchez va esgrimir que el PSOE és i serà l’oposició i l’“alternativa” al PP. “Aquesta és la clau i per això votarem en contra de Rajoy”, va proclamar.
El candidat socialista va anticipar que no té intenció de formar govern, com va fer després del 20-D, després que l’hagin dissuadit en els últims dies alguns dels principals barons, com ara l’andalusa Susana Díaz, l’asturià Javier Fernández i l’extremeny Guillermo Fernández Vara.
El líder del PSOE es va mostrar contundent en el seu “no a la gran coalició, no a donar suport a un govern del PP des de fora i no a donar suport a la investidura de Rajoy”, per espolsar-se la pressió i frenar la hipòtesi d’una possible abstenció a última hora, com havien suggerit Fernández Vara i l’expresident Felipe González. La posició adoptada deixa el dubte que no ha estat recollida en una resolució política, com sí que es va fer després del 20-D. En aquella ocasió, es va deixar constància per escrit que el PSOE votaria no a una eventual investidura de Rajoy i, en cas de declinar, que Sánchez intentaria formar govern.
Davant del no del PSOE, el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, va garantir que farà “el major esforç del qual sigui capaç” per formar un executiu, i tot i que va reconèixer que la major responsabilitat per a això és seva, va demanar als partits que facin servir els seus vots en favor dels interessos generals d’Espa­nya. A la conferència de premsa amb què va tancar la seva participació a la cimera de l’OTAN celebrada a Varsòvia, Rajoy va explicar que la setmana que ve pretén tancar una primera ronda de contactes amb tots els líders polítics, inclòs Sánchez, tot i que encara no ha concertat la seva cita amb el dirigent socialista.
El president en funcions va fer èmfasi que ningú vol unes terceres eleccions a Espanya.

CDC ENTERRA DEFINITIVAMENT LA PARAULA 'CONVERGÈNCIA'
Els prop de 3.000 participants al congrés fundacional de la nova CDC triaran avui el nom del partit en procés de creació, entre tres opcions que enterren definitivament la paraula Convergència: Partit Nacional Català, Junts per Catalunya i Partit Demòcrata Català. Després que divendres la refundació de CDC ensopegués el primer dia de congrés, en haver de posposar la votació sobre el nom perquè les dues propostes formulades per la cúpula, Més Catalunya o Catalans convergents, rebessin una allau de crítiques, ahir els congressistes van fer una selecció de denominacions fins elevar al plenari d’avui tres alternatives. Totes les propostes que contenien Convergència o convergents van quedar eliminades.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477