Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Terrorisme

Turquia busca els responsables de l'atemptat d'Istanbul al Daesh

Les autoritats detenen 13 persones relacionades amb els atacs de dimarts passat, de les quals quatre són estrangeres
Serveis mèdics d'Istanbul preparant-se per atendre els ferits de l'atemptat a l'aeroport.

Turquia busca els responsables de l'atemptat d'Istanbul al Daesh

Serveis mèdics d'Istanbul preparant-se per atendre els ferits de l'atemptat a l'aeroport.

Agències
Actualitzada 01/07/2016 a les 06:53
Les autoritats de Turquia van començar ahir a intensificar el rastreig a les xarxes del grup terrorista Estat Islàmic i van fer diverses detencions per donar amb tots els responsables del greu atemptat a l’aeroport d’Atatürk d’Istanbul que va deixar finalment 44 morts i més de 200 ferits. Durant la jornada d’ahir, van ser detingudes 13 persones relacionades amb l’atac terrorista, de les quals nou són ciutadanes de Turquia i quatre estrangeres.
Així ho va confirmar en una compareixença al Parlament el ministre de l’Interior turc, Efkan Ala, que va assegurar que un dels tres suïcides de l’atac ja havia estat identificat, però no va donar més detalls. El diari Hürriyet va publicar que un dels terroristes que es va immolar era ciutadà rus oriünd de la república autònoma de Daguestan, i que havia entrat a Turquia un mes abans. Aquesta era una informació que modificava una altra anterior que indicava que el sospitós era veí de la regió de Txetxènia i havia estat a Raqqa, coneguda com la capital del Daesh a Síria. Va poder ser identificat perquè va deixar el seu passaport en un domicili al barri cèntric Fatih d’Istanbul, el qual havia llogat tres mesos abans segons el rotatiu. També va informar que els altres dos autors de l’atac eren ciutadans d’Uzbekistan i Kirguizistan.
Els sospitosos detinguts ahir van ser atrapats durant una batuda simultània de la policia en 16 domicilis d’Istanbul, segons va assenyalar l’agència de notícies Anadolu. Per la seva banda, Ala va reiterar que l’atac va ser obra d’Estat Islàmic, tal com ja va avançar dimecres el primer ministre, Binali Yildrim, i a més hi va afegir que els explosius utilitzats van ser una barreja d’RDX i TNT. El ministre va precisar que de les 43 víctimes mortals, 19 eren estrangeres, i de les més de 200 persones ferides, 94 seguien ingressades a l’hospital. Després de la compareixença d’Ala, la xifra de morts va augmentar a les 44 persones, per la qual cosa no van transcendir més dades respecte d’aquesta darrera víctima.
Aquesta declaració al Parlament del ministre de l’Interior no va deixar indiferent ningú, atès que l’oposició l’acusava de no haver estat suficient per prevenir l’atemptat ni per desmantellar el Daesh de Turquia.

LA UE ESTÉN LA MÀ A TURQUIA EN UN NOU CAPÍTOL D'ADHESIÓ
La Unió Europea i Turquia van obrir un nou capítol de negociacions d’adhesió al club comunitari durant la conferència intergovernamental que es va dur a terme ahir a Brussel·les. Només dos dies després de l’atemptat que va patir l’aeroport d’Atatürk d’Istanbul, la capital europea i Ankara van apropar postures amb un compromís previst a l’acord migratori del març passat. Així, la Comissió Europea proposava mobilitzar 1.400 milions d’euros més per donar suport als refugiats sirians a Turquia i poder arribar als 2.000 milions a final de juliol a través dels fons per als refugiats. De moment, però, només s’ha desembutxacat 105 milions d’euros en l’ajuda promesa per la UE vers els refugiats destinats a Turquia.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477