Catalunya

De Alfonso repta el Parlament i llança sospites sobre els partits

Retreu als grups la seva “hipocresia” i es proclama víctima d’una conspiració política amb finalitats electoralistes

De Alfonso repta el Parlament i llança sospites sobre els partits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, va reptar ahir els diputats del Parlament en una compareixença en la qual els va retreure la seva “hipocresia”, i va llançar sospites sobre els partits, la més directa sobre el líder de Ciutadans, Albert Rivera. De Alfonso va afirmar que s’ha reunit amb polítics de tots els grups i concretant que Rivera el va visitar en el seu despatx i li va prometre “suport en tot” a canvi que li donés “alguna cosa”. El mateix Rivera va admetre la trobada, però va subratllar que l’únic que li va demanar va ser que lluités contra la corrupció.

El responsable d’Antifrau va comparèixer després de la filtració de les seves converses amb el ministre espanyol d’Interior, Jorge Fernández Díaz, en les quals van parlar d’informacions comprometedores per a CDC i ERC. Després de la negativa a dimitir argumentant que el Parlament cometria una il·legalitat si el cessava, la cambra va acordar amb el suport de tots els grups, excepte del PP, elevar la destitució de De Alfonso a un ple que se celebrarà la setmana vinent.

La compareixença del director d’Antifrau va coincidir amb l’últim lliurament de les converses difoses pel diari Público, que apuntava al fet que De Alfonso va proposar al ministre un pla per derrocar al capdavant de CDC el president català, Artur Mas, i rellevar-ho per l’exconseller de Justícia Germà Gordó.

Amb una actitud desafiadora, De Alfonso va iniciar la seva intervenció esbroncant els diputats del Parlament i proclamant-se víctima d’una operació política, amb finalitats electoralistes, per atacar la seva “incomodíssima” figura i aconseguir un organisme “dòcil i acovardit”. També es va mostrar indignat per l’intent de destituir-lo, i va titllar d’“hipòcrites” els diputats, després de recordar-los que en cinc anys de gestió ha mantingut reunions sobre informacions “sensibles” amb tots els partits de l’arc parlamentari, excepte la CUP.

Va declarar que “per descomptat” havia mantingut alguna reunió amb un conseller de l’Interior “en els mateixos termes i en el mateix to” que va emprar en la seva polèmica conversa amb el ministre, així com amb l’exconseller Gordó. Després d’insistir que l’Oficina Antifrau no ha comès cap il·legalitat, De Alfonso va advertir que l’enregistrament i difusió de les converses suposa un greu atemptat al dret a la intimitat que hauria d’alarmar els diputats: “Tard o d’hora alguns de vostès passaran aquest mateix calvari, perquè qualsevol dia els gravaran a vostès en qualsevol reunió” va dir.

ENFRONTAMENT AMB JUNTS PEL SÍ

La compareixença va derivar en un dur enfrontament amb el diputat de Junts pel Sí David Bonvehí, a qui el cap Antifrau va amenaçar per acusar-lo de “crear corrupció”: “Si vostè m’ho diu al carrer, demà està querellat”. Bonvehí va reivindicar un Estat propi en què “els ministres no persegueixin” els polítics per “pensar diferent” i on no hi hagi “guerra bruta”, mentre va acusar Fernández Díaz de ser la “personificació de les clavegueres de l’Estat”.

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, va demanar a De Alfonso que expliqui si hi ha enregistraments amb altres polítics més enllà de la conversa amb el ministre de l’Interior, en la mateixa línia del PSC, el portaveu del qual, Fer­ran Pedret, va anunciar que es querellarà contra ell per suggerir que el seu partit està darrere de la difusió de les converses.

tracking