TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Regne Unit

Maten a trets la diputada britànica Jo Cox

Els testimonis afirmen que l'atacant ha cridat "El Regne Unit primer" abans de perpetrar l'agressió

La diputada laborista Jo CoxEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada del Partit Laborista britànic Jo Cox ha mort arran de les feridescausades en unatac a trets avui Birstall (nord d'Anglaterra), segons ha informat la policia. "Jo ha estat atacada per un home que li ha causat feridesgreus que han resultat fatals", ha declaratel cap de la policiadelcomtat de West Yorkshire, Dee Collins.

Un home de 52 anys ha estat detingut en relació amb l'atac i han estat recuperades diverses armes, inclosa una de foc, ha assenyalat Collins. "És una investigació molt sensible i hi ha una gran quantitat de testimonisqueestan parlant en aquests moments amb la policia. L'escena del crim és àmplia i hi ha una gran presència d'agents a la zona", haafirmat elcap de policia. Collins ha expressatel seu condol a la família de la diputada, que defensava la permanència del Regne Unit a la Unió Europea (UE) de cara al referèndum del dia 23.

Tot i que encara no s'ha confirmat, diversos testimonis han afirmart que l'atacant va cridar"Britain First!" ( "El Regne Unit primer") abansde perpetrar l'atac, una referència a una formació d'ultradreta contrària a la immigració.

Segonsla policia, ladiputadano haviaexpressat preocupació sobre la seva seguretat abans de l'incident. A més de Cox, durant l'atacha resultatferit sense gravetat un home de 77 anys, segons la policia.

Suspensió de la campanya

Tots els actes de campanyapel referèndum sobre el Brexithan quedat suspesos, tant els favorablesa la sortida com els partidaris de la permanència a la UE.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha afirmatque la mort de la parlamentària laborista és una "tragèdia". "Era una diputada compromesa i solidària. Els meus pensaments estan amb el seu marit Brendan i els seus dos fills petits", ha afirmat el mandatari, que avui tenia previst un acte de la campanya del referèndumaGibraltar. El líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, ha indicat per part seva que la formació al complet i "tot el país" està commocionat pel "horrible assassinat" de la seva companya.

Assassinat de Jo Cox

tracking