França

El govern no descarta obligar els vaguistes a acudir al lloc de treball

El secretari d’Estat de Transports, Alain Vidalies, assegura que “si cal utilitzar els requeriments, ho farem”, en referència als empleats del transport

El govern no descarta obligar els vaguistes a acudir al lloc de treballEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern francès enviarà requeriments als vaguistes a partir d’avui per obligar-los a incorporar-se als seus llocs de treball si ho considera necessari, segons va anunciar el secretari d’Estat de Transports, Alain Vidalies. “Si cal utilitzar els requeriments, ho farem”, va explicar en una entrevista en l’emissora Europe 1, en referir-se a les vagues que afecten especialment el transport ferroviari, i també l’aeri a partir d’avui amb l’aturada anunciada pels pilots d’Air France.

El primer ministre, Manuel Valls, ja va advertir dijous que l’executiu preveu l’ús d’aquesta mesura coercitiva contra els conductors de la companyia pública de ferrocarrils SNCF, la vaga de la qual en els trens de rodalies va causar ahir problemes per accedir a l’Estadi de França amb motiu del partit inaugural de l’Eurocopa. Per Vidalies, “si avui [ahir per al lector] hi ha gent en el transport ferroviari o en l’aeri que apunta contra aquest gran esdeveniment, això serà una acció contra França i els francesos”. “Vaig sentir el responsable nacional del sindicat CGT dir que té en compte el respecte a l’Eurocopa, i espero que sigui escoltat”, va agregar el secretari d’Estat.

D’altra banda, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, situada en l’ala esquerra del governant Partit Socialista, va coincidir que “si cal utilitzar els requeriments, es farà”. En una entrevista al canal BFMTV, Hidalgo va advocar abans que res per mantenir el diàleg i no utilitzar aquesta mesura més que com a últim recurs, ja que “el requeriment vol dir enviar la policia a les cases dels vaguistes i posar a la gent sota més tensió”. Mentrestant, en referència a la vaga decretada en els serveis de recollida d’escombraries a la capital francesa, l’alcaldessa va assenyalar que “en aquests moments s’estan recollint” totes les deixalles que continuen en la via pública. “Des d’aquesta nit passada hem pogut treure una cinquantena de camions per recollir les escombraries, i aquest matí hi ha 30 camions addicionals”, va assegurar.

Pel que fa a la vaga d’Air France, que s’inicia avui i durarà quatre dies, està motivada perquè el Sindicat Nacional de Pilots de Línia (SNPL) denuncia un desmantellament progressiu de la companyia gal·la en favor de KLM. El president de l’aerolínia, Frédéric Gagey, va afirmar que s’intentarà minimitzar l’efecte de l’aturada, i va avançar que avui caldrà suprimir del 20% al 30% dels vols.

Seguiment esperat del 25%

En un comunicat difós a la seva pàgina web, la companyia va assegurar que durant la jornada d’avui es garantirà més del 80% dels vols: més del 90% dels desplaçaments de llarg recorregut, més del 90% dels vols domèstics i al voltant del 75% dels vols de mig recorregut. Per als següents dies, la companyia va indicar que depenent del nombre d’empleats que segueixin les vagues s’adaptarà el calendari de vols que es publicarà el dia anterior al vol. Air France assegura que el 25% dels pilots podrien secundar la vaga avui.

L’aerolínia convida els passatgers a comprovar l’estat del vol en la secció de reserves i garanteix que si és operat per KLM o qualsevol altra companyia associada, la vaga no afectarà el viatge. En el cas que sigui operat per Air France recomanen comprovar l’estat del vol a través de la pàgina web abans d’anar a l’aeroport, així com sol·licitar informació directa i personal a través de missatges de text o correu electrònic.

tracking