espanya

Rajoy diu que Madrid ha estat més lleial amb el govern català que la CUP

El líder del PP qualifica la formació com a “obstinats” i “extremistes”

Rajoy diu que Madrid ha estat més lleial amb el govern català que la CUPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a les eleccions del 26 de juny, Mariano Rajoy, va defensar ahir que l’executiu català “ha trobat més lleialtat i col·laboració al govern de Madrid que en la CUP”.

Rajoy va fer aquestes declaracions en la presentació del programa electoral del seu partit a Barcelona. “El PP, al llarg de la seva història ha brindat més estabilitat al govern aprovant pressupostos que aquests socis d’última hora obstinats en una revolució que no és possible”, va assegurar. Segons Rajoy, “mai hi ha hagut un acord més deslleial que el de la CUP amb el govern, però van ser ells els qui ho van triar, no el PP, i ningú els va obligar”, va afegir el president en funcions.

El cap de llista dels populars considera que “els catalans cada dia veuen més clar com es fa més necessari abandonar les quimeres avui segrestades per extremistes rampants” i tornar a la realitat “de les coses que importen, com l’ocupació, l’educació i la sanitat”.

Rajoy va presentar el seu programa electoral a Barcelona perquè “no hi havia un lloc millor” i perquè volia traslladar als catalans que el PP sempre estarà al seu servei amb voluntat de pacte, acord i diàleg i no des de l’extremisme, la il·legalitat i la ruptura. “Vull dir als catalans que els volem amb nosaltres, ens preocupem per ells perquè els agents de la ruptura no han aconseguit trencar els llaços de fraternitat que des de fa segles uneixen els espanyols”. Rajoy va dir que sap “distingir molt bé entre catalans i independentistes” i va assegurar que els primers són majoria i cada vegada aniran augmentant més. En aquest sentit, va afirmar que Espanya no podrà culminar les millores empreses pel PP si “es trenca o divideix”, i que “els catalans tenen un protagonisme decisiu per al futur del país”.

La CUP manté l’esmena a la totalitat dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el vicepresident del govern català i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va assenyalar ahir que les diferències entre l’executiu i la formació política pels pressupostos són una qüestió de “visió política, de confiança política i d’aplicació del full de ruta, més que no pas que el detall de les partides pressupostàries” i va instar a debatre’l a la cambra.

PEDRO SÁNCHEZ ANUNCIA MESURES CONTRA LES DESIGUALTATS

El candidat del PSOE a les eleccions generals espanyoles, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que si aconsegueix ser president del govern, “en menys d’un any” desenvoluparà un pla d’emergència social amb mesures específiques per als tres col·lectius que s’estan veient més copejats per la crisi i la desigualtat, segons l’últim informe de Càritas sobre la pobresa a Espanya.

Per la seva part, en un acte de precampanya electoral celebrat a Múrcia, el líder de Ciutadans (C’s) i candidat a la presidència del govern, Albert Rivera, va afirmar que la primera mesura energètica que prendrà si arriba al govern serà suprimir “l’impost al sol i a l’autoconsum, un impost injust que ningú entendria a cap país europeu”.

tracking