SEVILLA

Desmantellen un laboratori il·legal de fàrmacs per a l'obesitat i la disfunció erèctil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil ha desmantellat a Sevilla un laboratori clandestí de medicaments il·legals que un home de 32 anys, que ha estat detingut, tenia a casa seva i onutilitzava substàncies prohibides i perilloses per elaborar fàrmacs per al tractament de l'obesitat i la disfunció erèctil.

Es tracta d'un laboratori artesanal ubicat en un habitatge que no té unes mínimes condicions de salubritat, segonsinforma la Direcció General de la guàrdia civil.

La major part dels principis actius utilitzats eren adquirits en països d'Àsia sense control sanitari algun.

El detingut, autodidacta, havia fabricat ell mateix una de les màquines del laboratori a través de tutorials d'internet i distribuïa els productes a un important nombre de persones a Espanya i Portugal.

L'arrestat, J.A.L.C., emmagatzemava al laboratori importants quantitats de substàncies farmacològiques prohibides i excipients, així com útils i maquinària per a l'elaboració dels medicaments.

Les investigacions es van iniciarl'abril passat,després de tenir coneixement la guàrdia civil que les autoritats duaneres de l'aeroport de Lieja (Bèlgica) havien intervingut més d'un quilo de Sibutramina procedent d'un enviament del continent asiàtic amb destinació a Espanya.

La confiscació a l'aeroport de Lieja i la constatació del seu contingut real com "sibutramina" va posar al descobert la importació il·legal de substàncies prohibides encobertes sota una falsa declaració.

Investigacions posteriors van llançar que el destinatari dels enviaments era el mateix que el remitent i que havia enviat més de 800 paquets en els tres últims anys a destinacions d'Espanya i Portugal.

tracking