Terrorisme

Els EUA emeten una alerta de viatge davant el risc d'atemptats a Europa

El govern recomana evitar els llocs turístics i esdeveniments massius com l’Eurocopa, a França, o el Dia mundial de la joventut, a Polònia

Els EUA emeten una alerta de viatge davant el risc d'atemptats a EuropaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Estat dels Estats Units va emetre ahir una alerta de viatge per a Europa davant el “risc de potencials atacs terroristes” contra “grans esdeveniments i llocs turístics” al vell continent. En concret, la nota assenyala que “com a part dels continus esforços del departament d’Estat per proporcionar informació sobre fets rellevants als nord-americans en els viatges a l’estranger, alertem del risc de potencials atacs terroristes a Europa contra grans esdeveniments, llocs turístics, restaurants, comerços i transports”.

Washington va advertir que “el gran nombre de turistes que visiten Europa en els mesos d’estiu serà un dels principals objectius dels terroristes que planegen atemptats en llocs públics i actes concorreguts”. En concret, esmenta l’Eurocopa, que se celebrarà a França entre el 10 de juny i el 10 juliol, com “un dels potencials objectius”, així com altres “esdeveniments esportius a gran escala”, entre els quals el Tour, que tindrà lloc entre el 2 i el 24 de juliol.

El govern dels EUA també al·ludeix a d’altres concentracions públiques, com el Dia mundial de la joventut, que reunirà uns 2,5 milions de visitants a la ciutat de Cracòvia (Polònia) entre el 26 i el 31 de juliol. “Els ciutadans nord-americans han de saber que les infraestructures locals es poden col·lapsar pel gran nombre de visitants”, indica.

Romandre informats

El departament d’Estat recomana als ciutadans dels Estats Units estar informats sobre l’actualitat europea, seguir les instruccions de les autoritats locals i estar preparats per a majors controls de seguretat. “Les autoritats europees segueixen fent passos per garantir la seguretat pública i desbaratar plans terroristes. Nosaltres seguim en contacte amb els nostres aliats i seguirem compartint informació amb ells per identificar les amenaces ter­roristes”, indica.

En els últims anys Europa ha estat escenari de diversos atemptats amb França com a epicentre. El major va ser el perpetrat el passat 13 de novembre en diversos restaurants i locals d’oci de París, que va deixar 130 morts.

L’alerta emesa pels EUA estarà vigent fins al 31 d’agost.

HOLLANDE VEU EL TERRORISME COM LA GRAN AMENAÇA DE L'EUROCOPA

El president francès, François Hollande, va assegurar ahir que l’amenaça que pesa sobre l’Eurocopa és el terrorisme gihadista, i va evitar pronunciar-se sobre possibles problemes derivats de les protestes i vagues contra la reforma laboral. “L’amenaça segueix sent el terrorisme”, va declarar en una entrevista al diari Sud Ouest en resposta a si la contestació sindical afectarà el campionat. Ahir mateix arrencava una vaga de trens, que marca l’inici d’una nova bateria d’aturades i protestes a tot el país. La companyia nacional de ferrocarrils, l’SNCF, va garantir sis de cada deu trens d’alta velocitat i quatre de cada deu en la perifèria parisenca, així com un de cada dos regionals i un de cada tres línies de llarg recor­regut que no són d’alta velocitat.

tracking