TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

Obama ajorna la visita a Espanya fins que s'hagi format nou govern

El president dels EUA comunica la decisió a García Margallo durant la Cimera de Seguretat Nuclear a Washington

48201.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hi havia hagut uns contactes dient que al president Obama li encantaria visitar Espanya, i s’havia parlat d’aquestes dates”, va assenyalar el ministre. “Però entenc perfectament que, sense un govern amb capacitat plena, probablement no seria el més indicat”, va afegir García-Margallo als periodistes a l’arribada al centre de convencions de Washington per participar en la Cimera de Seguretat Nuclear.

El titular d’Exteriors va explicar que havia conversat sobre el tema amb el president nord-americà la nit anterior, en el sopar oficial que va oferir a la Casa Blanca als caps de delegació dels més de 50 països que participen en la trobada. “En concret, el que em va dir Obama és que a veure si formem govern perquè està desitjant venir a Espanya”, va apuntar García-Margallo, en comentar les converses en marxa per constituir executiu després de les eleccions del 20 de desembre passat, en les quals cap partit va aconseguir prou majoria.

Des del govern espanyol es va insistir ahir que Mariano Rajoy mantindrà “fins al final” la seva oferta al PSOE per aconseguir un acord de governabilitat, a l’espera que fracassin les negociacions que els socialistes –segons va avançar el portaveu del partit al congrés, Antonio Hernando–, iniciaran la setmana vinent a tres bandes amb Podem i Ciutadans.

“Entossudiment” de SánchezVa ser la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, qui en la roda de premsa posterior al consell de ministres va suggerir que Rajoy no farà efectiva de moment la seva anunciada trucada a Sánchez, i que esperarà a comprovar com evolucionen els intents del secretari general del PSOE d’aconseguir la investidura amb els partits d’Albert Rivera i Pablo Iglesias. Sáenz de Santamaría va criticar l’“entossudiment” de Sánchez en negar-se a un pacte amb el PP, però va reiterar que l’oferta de Rajoy “serà aquí fins al final, fins a l’últim moment”.

PUIGDEMONT REPLICA QUE L'ESTAT GENERA EL DOBLE DE DÈFICIT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va denunciar ahir que és el govern central el “responsable de tenir un forat el doble de gran del que generen les autonomies”, i va destacar, davant les “amenaces” de l’Estat, que són els ajuntaments favorables a la independència els que generen superàvit. Puigdemont va valorar així la compareixença de dijous del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i va destacar que “malgrat aquestes amenaces, que posen sempre una tensió innecessària en la gestió de les competències que van directament a les persones, la Generalitat està al costat de la gent”, va contestar Puigdemont, que va denunciar que Montoro representa a un ministeri que “xucla els impostos dels catalans”.

tracking