MOTOCICLISME

Cardelús s'estrenarà a l'Europeu de Moto2 amb vista al Mundial

El pilot andorrà lidera els primers lliures amb contundència tot i la mala meteorologia

El pilot de motociclisme Xavi Cardelús afrontarà aquest cap de setmana la primera cursa de la temporada al Moto2 European Championship al circuit d’Albacete. El corredor ha deixat enrere l’etapa a l’equip Promoracing i aquest curs correrà amb l’Stylobike Petronas de Malàisia, on espera fer un salt de qualitat, ja que aquesta escuderia asiàtica també està present al Mundial, i per tant fer una bona campanya a l’Europeu podria ajudar Cardelús a arribar a la màxima competició del món de les dues rodes.

Els primers entrenaments lliures d’ahir els va dominar tot i la mala meteorologia, mentre que els segons es disputaran avui a les 12.50 i 17.30 hores. En mateix horari demà serà el torn dels classificatoris i la cursa se celebrarà diumenge a les 13.00 hores. L’any passat va acabar en 8a posició i va declarar que “aquest ha de ser l’any de la meva consolidació per seguir creixent com a pilot amb l’objectiu futur d’arribar al Mundial”. Aquesta primera cita es disputarà a un dels circuits que menys li agrada, tal com ell mateix va reconèixer, però també va afirmar que “tot i no estar entre els meus favorits, per lluitar per estar a dalt al Campionat cal estar davant a tots els recorreguts del certamen”. Durant els entrenaments a la mateixa instal·lació, l’esportista va tenir problemes amb la suspensió que espera estiguin solucionats per aquest cap de setmana.

D’altra banda, el jove pilot de motociclisme Jordi Raposeiras va iniciar la seva temporada al Campionat d’Espanya de Velocitat a la nova categoria de Pre Moto3 amb una meritòria 16a posició.