Atletisme

Última setmana per assolir les mínimes dels Jocs

9 atletes ja han assolit la marca que els permet tenir un bitllet per a San Marino i la federació n’espera un parell més

Última setmana per assolir les mínimes dels JocsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà està a poc temps de fer la selecció d’esportistes que representaran el país als Jocs dels Petits Estats de San Marino que es disputaran entre el 29 de maig i el 3 de juny. Aquesta és l’última setmana per aconseguir les desitjades mínimes que va imposar l’organisme a primers d’any, i a principis de maig, a partir dels resultats esportius, els que ho hagin merescut rebran la confirmació del bitllet cap a una nova edició de la competició de microestats.

En atletisme, un dels esports individuals que portarà més representants, ja compta amb nou mínimes assegurades. Són les de Clàudia Guri al salt d’alçada, Pol Moya als 800 metres, Toni Bernadó i Marcos Sanza als 10.000, Dayane Huertas als 800 i 1.500, Miquel Vílchez en perxa, així com en els 4x100, juntament amb Leo Sangrà, Kevin Poulet i Mikel de Sa, que també té la dels 100 metres. Tot i això, des de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) s’espera poder aconseguir-ne un parell més aquesta darrera setmana. “Sóc optimista i crec que alguna més segur que cau. Una o dos com a mínim”, comentava el president, Bernat Vilella.

Un dels principals aspirants és Pep Sansa als 3.000 obstacles, prova a la qual també ho intentaran Guillem Dalmau i Nahuel Carabaña. Tots ells ho provaran al Míting d’Olot d’aquest dissabte. Aquesta cita i un control de la FAA demà seran les dues úniques opcions fer mínimes. També Carles Gómez, que es va quedar a només dues dècimes de la marca als 1.500, és un dels candidats a assolir-la, així com José Benjamín Aguilera en el salt de llargada, o Estefania Sebastian i Cristina Llovera als 100 metres.

Català de clubs

Per altra banda, diumenge passat el Club Atletisme Valls d’Andorra va disputar la segona jornada del Campionat de Catalunya de clubs a Mataró, en què Moya i Huerta van vèncer en 1.500, Carabaña als 3.000 obstacles i Rodrigo Lladós al llançament de martell. A més, el CAVA va sumar set podis més.

tracking