Bàsquet

L'escenari inimaginable

El MoraBanc tindrà el primer ‘match ball’ per classificar-se per als play-off diumenge a Bilbao, amb encara tres partits més per disputar

L'escenari inimaginableFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui havia de dir just encaixar la dolorosa desfeta de Màlaga que només una setmana després ja s’estaria fent números per anar als play-off? No està tot fet ni de bon tros, però sí que hi ha una cosa assegurada: el MoraBanc pot certificar aquest mateix diumenge la classificació, quan després del partit que disputarà a la pista del RETAbet Bilbao Basket encara quedaran tres jornades per a la fi de la temporada. Un fet totalment impensable i inimaginable fa uns dies. El darrer bitllet per als play-off s’acostuma a tancar en la darrera jornada i fins l’últim segon no hi ha res decidit. L’exemple clar és el curs passat, en què els bascos ho tenien fet però una cistella des de més enllà de mitja pista amb oposició de Joan Sastre va enviar el Fuenlabrada a la fase de la lluita pel títol a l’últim segon de la temporada regular.

Aquell guió amb classificació in extremis pot estar lluny de repetir-se aquest curs. Ja hi ha set equips amb bitllet assegurat i només queda una plaça lliure, la vuitena, la que ocupa actualment el MoraBanc. Per poder tancar-ho definitivament diumenge, hauria d’assolir la complicada fita de guanyar a domicili el principal rival, al qual automàticament li guanyaria el bàsquet average i per tant el deixaria sense opcions, ja que se n’aniria fins a les tres victòries de marge. Malgrat tot, hi ha un tapat que fa que el MoraBanc no depengui de si mateix per certificar-ho aquest mateix diumenge. És l’UCAM Múrcia, que des del canvi d’entrenador està llançat. Es manté a tres triomfs dels de Joan Peñarroya, però té l’average guanyat. Per tant, perquè ja fos matemàtic diumenge vinent, els murcians haurien de perdre a casa davant el Tecnyconta Saragossa a la mateixa hora. Si ho fan i el MoraBanc suma la tercera victòria com a visitant de la temporada, serà carn de play-off. No obstant això, si el conjunt del Principat compleix a Bilbao, però el Múrcia manté el ritme de triomfs, s’haurà d’esperar, igual que si el MoraBanc no venç diumenge. En cas que això últim passi, s’hauria de mirar també per l’average respecte al principal rival en cas que s’allargui la lluita, ja que a més el calendari restant és d’infart amb la visita del València i el Reial Madrid i el desplaçament a Sevilla.

El capità del MoraBanc, David Navarro, va assegurar en declaracions al Diari que veu l’equip amb possibilitats de tancar-ho aquest diumenge. “Ens preparem per certificar-ho aquest diumenge, fora ens esta costant però veig l’equip capaç. És una bona oportunitat i poder fer-ho contra el principal rival seria ideal”, exposava l’escorta. Malgrat tot, el d’Esparreguera era prudent ja que el Bilbao ve de patir dues der­rotes molt dures i s’està jugant la temporada. “Ells saben també el que s’estan jugant, un triomf els pot tornar a apropar bastant. Sabem que és un matx important per als dos. Hem de vigilar i fer un bon partit”, comentava Navarro.

‘Gio’ segueix fent història

Per altra banda, en el partit de diumenge contra el Montakit Fuenlabrada va arribar una nova fita del gegant de Geòrgia del MoraBanc. Giorgi Shermadini va ascendir fins al segon lloc de la classificació històrica de valoració del club a l’ACB, una setmana després d’haver pujat al tercer lloc. El pivot va sumar 24 de valoració i se’n va anar fins als 1.168, acumulats en 62 partits vestint la samarreta andorrana i superant així Henry Conner. Shermadini és tot un mite al Principat.

tracking