Motociclisme

El pilot de MotoGP Maverick Viñales s'instal·la a Andorra

El pilot del Movistar Yamaha s’instal·la oficialment al país després d’unes setmanes de prova amb estades puntuals

Maverick Viñales.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales es passejava ahir pels carrers d’Andorra només dos dies després d’haver-se situat líder de la general de Moto GP el diumenge gràcies a l’espectacular i treballat triomf aconseguit a la cita inaugural de la temporada al Gran Premi de Qatar. El pilot del Movistar Yamaha ja fa temps que està al país i ho ha mostrat en múltiples ocasions a les xarxes socials, on penja imatges entrenant a les muntanyes i carreteres d’Andorra i també atenent a actes que se celebren al Principat, com va ser el Champions for Unicef del MoraBanc, a principis d’any, on ja va anunciar el seu interès per residir aquí, o participant en algunes curses d’esquí de muntanya.

Dies més tard va obtenir de manera oficial el carnet de resident andorrà i se sumava així a la llarga llista de pilots mundialistes que quan no estan als circuits fan vida al país i a més hi estan fixats a nivell fiscal. “He vingut especialment per entrenar. M’agrada molt l’ambient que hi ha a Andor­ra”, explicava Viñales en declaracions al Diari. “Buscava un lloc tranquil i aquí l’he trobat”, afegia l’actual líder del Mundial de Moto GP, que també indicava que “estic provant, però aquí estic molt content” en ser qüestionat per si es veu residint al Principat durant molt de temps.

Així, després d’un temps de prova amb estades a la seva casa a Andorra però sense ser resident de manera oficial, com està ara mateix Jorge Lorenzo, el màxim aspirant al títol del 2017 ha fet el pas definitiu i ha canviat la seva residència d’Itàlia per la del Principat, concretament a Anyós, on es troben gran part de la resta de pilots, tant de Moto GP com altres disciplines, com per exemple el campió del món, Toni Bou, i el pilot de Ducati, entre altres.

Viñales ha trobat a Andorra el lloc perfecte per preparar-se davant el gran repte que l’espera aquesta temporada i que ja va començar el diumenge a Losail. Després d’haver dominat la pretemporada i la primera cursa, la gran majoria ja l’assenyala com el màxim aspirant al títol d’aquesta temporada als seus 22 anys. En aquest sentit, haver vingut a viure al país l’ha ajudat a preparar-se de la millor forma per al repte amb sortides diàries amb bicicleta, juntament amb els Espargaró, Joaquim Rodríguez i amics íntims del pilot de Yamaha, entre altres, a més d’haver fet múltiples sortides d’esquí de muntanya i també estar treballant constantment al gimnàs d’Anyós. Bàsicament, com fan una gran part d’esportistes d’elit residents a Andorra i que després han reflectit en competició la seva millora física transformant-la en bons resultats. Des de Purito, que va començar a brillar amb encara més força des de la seva arribada al país, fins a Aleix Espargaró, que diumenge es va reivindicar amb l’Aprilia amb una sisena posició. Molts han millorat el rendiment a partir de la seva arribada al país i Viñales podria ser el darrer a demostrar-ho, i juntament amb el fet d’incorporar-se a un dels millors equips de la graella, aconseguir alçar-se amb el títol.

RESIDENTS

EL GRUP DE PILOTS NO PARA DE CRÈIXER

La llista de residents d’elit a Andorra és cada vegada més extensa, però en el sector del motociclisme s’ha vist un creixement especialment important els dar­rers anys. Fa una dècada al país hi havia esportistes d’alt nivell a comptagotes i ara han passat a formar un gran grup. Els germans Aleix i Pol Espargaró, Bradley Smith, Jack Miller, Héctor Barberà, Àlex Rins i ara Maverick Viñales són alguns dels corredors de Moto GP que estan instal·lats al país. També se’ls pot sumar Jorge Lorenzo, que malgrat no ser resident oficial va mostrar la seva implicació amb el Principat amb l’obertura del museu, i l’equip Avintia Racing, que té la seva seu aquí. El grup de pilots mundialistes andorrans no para de créixer.

El pilot de MotoGP Maverick Viñales s'instal·la a Andorra

El pilot de MotoGP Maverick Viñales s'instal·la a Andorra

tracking