ACB Lliga Endesa

Objectiu: assaltar el Palau

El MoraBanc visita amb esperit ambiciós un Barça Lassa necessitat d’alegries davant l’afició

Objectiu: assaltar el PalauXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra no ha guanyat mai al Palau Blaugrana. Sí que ho ha fet contra el Barça a domicili, però aleshores va ser al Palau Sant Jordi en un memorable partit del Festina, jugat el 6 de febrer del 1994, que va acabar amb victòria andorrana (81-97), amb festival de Howard Wright (30 punts ) i Andy Toolson (27). Ha nevat molt des de llavors, però avui, com fa 23 anys, el MoraBanc vol fer-la grossa a la capital catalana. Perquè guanyar un gran a casa, per molta crisi que arrossegui, no és bufar i fer ampolles. Si no que li ho preguntin a l’Estrella Roja, incapaç de vèncer divendres un equip amb només un center (Diagné). Avui estarà Tomic i al seu davant Gio Shermadini, en un duel de colossos a la zona.

De tota manera, Joan Peñarroya no creu que del vencedor d’aquest duel surti el guanyador del partit. “Juguem Barça contra Andorra. Necessitem l’equip. La setmana passada Gio va ser MVP i va fer 41 de valoració, però la notícia és que hi va haver molts jugadors que van sumar, que és el que ens dona equilibri”, va dir el tècnic, que segueix creient en les possibilitats del Barça. “Jugarem contra un rival que té tota la qualitat del món. Ells tenen una necessitat gran de fer-ho bé a la lliga i estan en disposició d’aspirar al màxim. Per què no poden quedar primers a la fase regular? Hi ha massa gent que opina gratuïtament, com si el Barça ja hagués acabat la temporada.”

El MoraBanc afronta l’assalt al Palau amb la confiança que dona la vuitena posició –que ha de defensar– i la victòria de dissabte contra el Tecnyconta Saragossa. Davant es trobarà un equip que vol rescabalar-se davant l’afició després de l’eliminació prematura a l’Eurolliga. Contra l’Estrella Roja van fer un primer pas i aquest migdia voldrà carregar-se de moral amb un triomf contra el MoraBanc per iniciar la conquesta de l’únic títol pel qual pot lluitar aquesta temporada. Aquest Barça de Bartzokas, cinquè a l’ACB, és un rival ferit que en qualsevol moment, gràcies a la seva qualitat, pot treure les urpes. Per això Peñarroya avisava en la prèvia: “Hem de ser durs mentalment, afrontar el partit amb valentia i amb fortalesa mental per aguantar els moments brillants que ells tindran perquè tenen jugadors amb aquestes capacitats.”

El MoraBanc ja sap què és guanyar l’equip blaugrana –ho va fer en la primera volta al Poliesportiu per 87 a 80–, però quan els de Peñarroya travessen la frontera el seu rendiment baixa (només dues victòries) i amb uns inicis de partit a baixes revolucions. “Estaria bé començar millor i no penso tant en el resultat com en les intencions i la manera. Que el Barça s’adoni que tindrà al davant un rival complicat. Això vol dir sortir amb una mentalitat diferent a la d’altres partits, més ficats i que vegin a les nostres cares que anem de debò pel partit”.

Georgios Bartzokas va comentar ahir que els espera “un partit molt complicat. L’Andorra ja ens ha guanyat i ha demostrat durant la temporada que és molt fort. Serà el nostre tercer partit en cinc dies i hem de saber portar aquesta situació. Jugar al Palau ens ajudarà, però no espero cap partit fàcil”. El tècnic grec va destacar Shermadini, a qui va entrenar a l’Olympiacos. “Hem d’estar concentrats en la seva defensa”, va indicar.

La 26a jornada va donar el tret de sortida ahir amb el duel entre el València Basket i l’Unicaja, que aviat es veuran les cares a la final de l’Eurocup, i que es va resoldre a favor dels locals, líders provisionals, per 81 a 77.

tracking