Fase de classificació mundial Rússia 2018

Acaben 12 anys de derrotes

La selecció empata sense gols contra les Illes Fèroe i torna a puntuar en una fase de classificació després de gairebé dotze anys

Acaben 12 anys de derrotesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat gairebé 12 anys des que Andorra va sumar l’últim punt. Va ser el 3 de setembre de l’any 2005 davant de Finlàndia. Ahir, la selecció va tornar a repetir marcador (0-0) per assaborir davant les Illes Fèroe una alegria que feia temps que es buscava. Alegria i satisfacció per la feina feta era el sentiment generalitzat després que l’àrbitre xiulés el final. “És el dia més feliç des que soc president. Aquest punt és la demostració de la feina que estem fent dia a dia. Als vestidors he felicitat tots els jugadors, els he dit que són molt grans i que s’ho mereixen tot. Què li he dit a Koldo? M’he abraçat a ell plorant, li he fotut dos petons i l’he felicitat perquè ja li tocava, al pobre. Ningú sap com es pateix a la banqueta”, comentava el president de la federació, Víctor Santos.

El cap de Govern, Toni Martí, va veure des de la llotja l’empat i va destacar el resultat, abans de baixar als vestidors per felicitar la selecció i el cos tècnic. “Les Illes Fèroe són la vuitanta-dosena selecció del món i nosaltres estem a la part final del rànquing. Feia dotze anys que no es puntuava i hauria estat molt injust perdre avui. Fins i tot era possible la victòria, però el resultat és molt merescut. Són dotze anys... i aquest és un molt bon resultat que de ben segur els donarà forces per continuar treballant”, va asse­nyalar.

Koldo Álvarez de Eulate va celebrar el seu primer punt com a seleccionador, que li va semblar poc. En aquest sentit va apuntar que “la sensació al vestidor és d’alegria, però continguda. Estem contents amb el resultat, però ens quedem amb la sensació que hem tingut a prop els tres punts”. El tècnic espera que durant aquesta fase de classificació puguin arribar altres marcadors més importants que el de l’empat contra les Fèroe. “Crec que la justícia ha de venir en forma de resultat encara més gran que el d’avui. Aquest punt ha estat conseqüència de la feina i no de la justícia”, va indicar.

L’actual director tècnic de la federació, David Rodrigo, dirigia des de la banqueta la famosa selecció que va aconseguir els 5 punts i ahir estava satisfet d’haver pogut tornar a celebrar l’empat. “Estic content no només pel punt sinó per la imatge. Si hem estat capaços de tutejar les Fèroe, que venien de guanyar Letònia i la fase anterior van derrotar dos cops Grècia i van empatar amb Hongria a casa, podem somiar”, va comentar, per després afegir que “és evident que hi ha molt de treball al darrere d’aquest punt, que moltes vegades no es veu”. Tomàs Gea, secretari general de la FAF, va quedar-se fins i tot amb “una sensació agredolça perquè al final els hem deixat escapar vius i això per nosaltres és una cosa estranya. Tant de bo continuem competint així”.

Vestidor eufòric

El capità, Ildefons Lima, que està a un partit d’igualar Òscar Sonejee com a jugador amb més internacionalitats, va explicar que “al vestidor hi ha ambient de festa. Sabem qui som i com costa puntuar. Estem tots molt contents. S’estan culminant coses. Vam guanyar San Marino i avui hem obtingut un puntet. Sabem de la superioritat de la majoria de rivals, però amb la feina que fem arriben les alegries”. Marc Vales, el primer a sortir dels vestidors, no podia amagar l’eufòria. “És espectacular. Per a molts de nosaltres és el primer punt i em quedo amb el regust aquest que hauríem pogut guanyar. Ha estat un punt increïble per començar. Ara hem de gaudir-lo i de seguir treballant. El següent serà Hongria”. L’empat final va satisfer tothom, fins i tot Lars Olsen, el seleccionador de les Illes Fèroe.

Acaben 12 anys de derrotes

tracking