Fase de classificació Mundial 2018

Espanya manté el peu a l'accelerador

Els de Lopetegui s’imposen a Israel i segueixen liderant el grup G amb Itàlia

Ni Espanya ni Itàlia volen deixar escapar el lideratge del grup G de la fase de classificació del Mundial 2018. Les dues potències van solucionar els seus respectius enfrontaments ahir davant Israel i Albània, i es van mantenir empatades al capdavant de la taula, en la qual les dues sumen 13 punts, i a més van agafar distància respecte als immediats perseguidors, que precisament eren els rivals d’ahir.

Els de Julen Lopetegui van ser els més solvents i ja des d’inici van començar dominant. El primer gol, obra de Silva, només va trigar 13 minuts a arribar i abans d’enfilar el camí a vestidors els espanyols van encarrilar el partit, amb un gol de Vitolo que el porter d’Israel es va empassar per sota dels braços. Pràcticament només arrencar la segona meitat, Diego Costa va fer el tercer en una rematada de cap precedida d’un córner. Refaelov va retallar per a Israel a falta d’un quart d’hora, però ràpidament Isco va fer el quart i no va deixar marge a cap mena de dubte del triomf espanyol (4-1).

En l’altre duel transcendental de la jornada, en el qual el mític porter de l’Azzurra Gianluigi Buffon va complir 1.000 partits com a jugador professional, Itàlia es va imposar còmodament a Albània. De Rossi va obrir la llauna al minut 12 de penal i el marcador no es va moure fins al 71, quan Immobile va ampliar fent el 2 a 0. Abans, uns incidents amb l’afició albanesa, que van llançar bengales, van obligar a aturar el partit uns minuts. Tot i això, el duel es va reprendre i va acabar amb el triomf d’Itàlia.