Política esportiva

L'Agència Antidopatge practica 22 controls el 2016 amb cap positiu

L’organisme prepara un projecte de prevenció i lluita contra el dopatge amb la Unesco

L'Agència Antidopatge practica 22 controls el 2016 amb cap positiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) ha complert un any recentment i ahir es va dur a terme una comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports en la qual van comparèixer la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i la directora de l’AGAD, Natàlia Font. En aquesta comissió, van parlar de la feina realitzada al llarg del 2016 i dels projectes futurs de l’organisme.

A més, van informar que el 2016 es van realitzar un total de 22 controls antidopatge dels 42 que hi havia previstos. El motiu de la davallada respecte al 2015, que se’n van fer 32, és l’adequació als procediments de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), que va impossibilitar fer cap prova pràcticament fins a l’agost. “Des de l’AMA ens van dir que valia més fer controls de manera intel·ligent que fer-ne molts de manera descontrolada”, va assegurar Font. Per al 2017 està previst realitzar-ne 46 i, igual que el 2016, se centraran en els esportistes d’alt rendiment del país i aquells més susceptibles de prendre substàncies prohibides a l’hora d’escollir els seleccionats.

Quant als projectes futurs, destaca el que engegaran juntament amb la Unesco, que se centrarà en la prevenció i lluita contra el dopatge a través de la formació en centres d’ensenyament esportiu, com ara l’Efpem o al centre de formació professional d’Aixovall. L’objectiu és cobrir la manca de coneixement constatada en aquesta matèria al país. En un futur, es vol ampliar a altres cicles inferiors, com ara batxillerat o secundària. Aquest projecte portarà també a un augment del pressupost de l’AGAD per al 2017 de 30.000 euros, que farà que arribin als 81.000, també gràcies a una subvenció de la Unesco.

Una altra tasca que farà l’agència serà la implementació del sistema Adams, que facilitarà la gestió de dades antidopatge en l’àmbit internacional.

tracking