Bàsquet

Crítica als arbitratges

Solana denuncia la diferència de criteri arbitral en els dos últims partits, en què el MoraBanc se sent perjudicat

Crítica als arbitratgesACB PHOTO / T. RUIBAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra se sent perjudicat pels dar­rers arbitratges. Primer va ser el camp enrere flagrant de Sergio Llull als quarts de final de la Copa i dissabte el jueguen jueguen dels àrbitres després d’una falta clara a Andrew Albicy en l’última acció de la segona pròrroga al Fontes do Sar contra l’Obradoiro (86-84). El director esportiu, Francesc Solana, va verbalitzar ahir les crítiques a l’actuació de les darreres tripletes. “Contra l’Obradoiro ens va perjudicar molt el criteri arbitral i tenim la mala sort que ens sentim perjudicats per això els últims dos partits. Més que de l’acció d’Albicy al final em queixo del criteri. En l’últim quart, quan el partit el teníem nosaltres, arribem a la pròrroga amb només tres faltes d’ells i això és inadmissible amb el nivell de contactes que hi havia.” Solana hi afegia que “això parla d’una desigualtat de criteri molt gran”. I és que els números del partit parlen que al MoraBanc li van xiular 20 faltes a favor per 25 en contra, quan l’Obradoiro, esperonat pel Fontes do Sar, la Caldeira com és conegut, va ser tremendament agressiu en defensa, ficant mans i anant al contacte, com bé va comprovar Giorgi Shermadini. Tot i aquesta desigualtat i sentir-se perjudicat, Solana va quedar-se amb la part positiva, i és que, apuntava, “al final amb totes les circumstàncies vam tenir dos tirs per guanyar el partit i no vam estar encertats. Poca cosa a fer”.

La derrota a Santiago de Compostel·la és la quarta consecutiva dels homes de Joan Peñarroya (tres a la lliga: Joventut, Baskonia i Obradoiro, més l’arxiconeguda de la Copa contra el Madrid). La pitjor ratxa de la temporada ha portat l’equip a caure de la zona de play-off –ara és novè– per culpa de la victòria del Bilbao Basket a Manresa, proper rival dels andorrans al Poliesportiu, i Francesc Solana demana al vestidor que es posi les piles, oblidi ja el bon paper a la Copa i “faci un pas endavant, que demostri ara en els mals moments que és un vestidor bo i unit com ha demostrat fins ara”. El director esportiu coincidia amb un comentari de Peñarroya a la roda de premsa postmatx: “Que l’elogi debilita és una frase meva, que sempre li dic a ell. L’elogi ens debilita i a nosaltres ens debilita molts cops. Però a part d’això l’equip ha demostrat tenir ambició per estar als partits i hem de seguir així. Hem de millorar. Els equips a la segona part de la temporada s’han de fer forts i després de tres derrotes seguides més la de la Copa aquest vestidor ha de demostrar que és fort i que vol tirar endavant.”

Dissabte vinent el MoraBanc tindrà la primera oportunitat contra el Manresa, el cuer. Solana avisa: “Ens va guanyar a la Lliga Catalana i hem de tenir-li el màxim respecte.”

tracking