COPA DEL REI

L'himne del 'camp enrere'

‘Era campo atrás, era campo atrás...’, s’ha convertit en el càntic preferit del Fernando Buesa Arena. Fins i tot s’ha comercialitzat la samarreta de l’acció.

L'himne del 'camp enrere'ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Era campo atrás, era campo atrás,...”. És el nou himne de la Copa del Rei 2017. No va parar de sonar al Fernando Buesa Arena els dos dies posteriors al partit entre el Reial Madrid i el MoraBanc Andorra. L’afició del Baskonia no amagava en cap moment la seva preferència per enfrontar-se als de Joan Peñarroya a les semifinals i gairebé les sis altres aficions presents també es decantaven clarament pel MoraBanc. En altres paraules, tots contra el Reial Madrid, el favorit, el vigent campió, que encara estava viu per dues errades arbitrals clares. El segon càntic preferit era “Andorra, Andorra!”. Anaven seguits un de l’altre i escoltar gairebé 15.000 persones cridant amb força el nom del país dels Pirineus va ser tot un espectacle. El cap de Govern, Toni Martí, ho destacava just després del partit de quarts: “El nom d’Andorra sonant i la gent bolcada... El sentiment que m’ha quedat és que hem vingut aquí i hem portat molt alt el nom de l’Estat andorrà i els colors del Bàsquet Club Andorra.”

A nivells tan extrems va arribar l’eslògan del camp enrere que fins i tot es va comercialitzar una samar­reta de la polèmica, a un preu de 17,90 euros, disponible en totes les talles i tots els colors. El disseny està composat per unes ulleres amb el peu de Sergio Llull trepitjant la línia al mig sota les paraules Copa del Rei 2017 i amb la frase: “era campo atrás”. Curiosament, l’encarregat del disseny va ser l’usuari al Twitter @PabloLolaso, una paròdia del tècnic dels blancs que dona suport al Reial Madrid. “En vull 20 si us plau”, escrivia @Diego_elpelao. “Demano obertament que algú me la compri, faig una L i la vull en blanc”, demanava Javier Villar. Se n’havien venut 37 en una hora, explicava Pablo Lolaso. L’acció de Sergio Llull passarà a la història d’aquesta edició, així com les greus errades dels àrbitres, Hier­rezuela, Araña i Peruga, que ahir van ser castigats per l’ACB i cap dels tres va xiular cap de les dues semifinals. Els van enviar a la nevera, com s’acostuma a dir quan els col·legiats es queden sense treballar després de cometre errades. S’haurà de veure si avui xiulen la gran final o es consuma el càstig i el “neverazo”, tal com indicaven alguns mitjans espanyols.

Tot i les bromes que s’han anat fent fruit de les greus errades dels àrbitres, en tot aquest procés s’es- tà deixant una mica en l’oblit l’excel·lent actuació que van fer els homes del conjunt andorrà i que tot i caure eliminats, passarà a la història com un dels partits que han provocat més “orgull” del MoraBanc.

tracking