Copa del Rei 2017

El MoraBanc, il·lusionat a sorprendre el Reial Madrid

El MoraBanc Andorra afronta avui el tan esperat partit de quarts davant del Reial Madrid amb ganes de competir i donar la sorpresa

El MoraBanc, il·lusionat a sorprendre el Reial MadridACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat el gran dia. El MoraBanc Andorra torna a la Copa del Rei 22 anys després, en els quals hi ha hagut patiments, esforços i alegries. Aquesta nit (21.30 h), moltes persones veuran recompensada la seva feina quan els jugadors de la plantilla andorrana saltin a la pista i juguin un partit per gravar a la memòria durant anys, sigui quin sigui el resultat. Els 10 homes disponibles del primer equip, juntament amb Nil Brià i Hugo Bartolomé, del sènior B, així com el lesionat Nacho Martín, van viatjar ahir al matí cap a Vitòria per viure una cita històrica per al bàsquet andorrà.

El sentiment que es respirava en aquell autobús era el d’il·lusió pura. “Els jugadors estan amb moltes ganes, il·lusió, energia... Segurament alguns amb una mica d’excitació per sobre del normal, però ja ens va bé. És una experiència, un gran aparador, estem amb els set millors equips de la lliga i amb ganes de jugar”, declarava el tècnic dels del Principat just abans de marxar cap a Vitòria ahir. L’egarenc també descartava la pressió i assegurava que en comparació amb un duel de la temporada regular mentalment és menys complicat. “Crec que és més dur un partit de lliga pel que representa que no pas el de Copa. Volem competir i gua­-nyar, però això és un premi. Els altres set equips, i ja no parlem del Madrid, sí que tenen la pressió i l’obligació de vèncer. Tenim ganes de fer un gran partit i posar-li les coses molt difícils al Madrid”, exposava l’entrenador del MoraBanc, que deixava clar que “no descartem la sopresa”, fet que seria una “gran satisfacció”.

Favoritisme blanc absolut

El que té tothom clar, però, és que el Reial Madrid és l’aposta de la majoria, no només per guanyar el duel d’avui de quarts contra el conjunt andorrà, sinó la Copa del Rei. En l’enquesta que l’ACB va publicar ahir a la seva web amb els nou entrenadors de la lliga que no estaven dins el torneig del KO es reflectia qui era el gran favorit. Tots, menys Salva Maldonado (Movistar Estudiantes) van assenyalar el Madrid per endur-se el títol, mentre que l’aposta per donar la sorpresa se la repartien entre el València i el Tenerife, majoritàriament, i només Ibon Navarro (ICL Manresa) va parlar del MoraBanc.

Això, però, no farà abaixar les ganes als tricolors, ni de bon tros. “No renunciarem al nostre estil perquè no sabem jugar d’una altra manera. Plantejarem un partit obert i valent, que és com aquest equip se sent a gust”, indicava Peñarroya, que a més encomanava a l’afició que s’hi desplaçava i a la que no havia pogut viatjar a “gaudir d’una experiència que fa res era impensable per nosaltres”.

Per la seva part, Pablo Laso va restar importància al fet de ser el gran aspirant. “L’any passat ningú ens donava com a favorits i vam guanyar i aquest any tothom ens hi veu i no sé si vencerem. Parlar de favorits i tapats a la Copa no em diu res, la veritat”, comentava el tècnic. I realment, els favoritismes no importen al torneig del KO. Mai por.

El MoraBanc, il·lusionat a sorprendre el Reial Madrid

tracking