COPA DEL REI

Ànims de la base del Morabanc per a la Copa

Gorka Aixàs no amaga que el MoraBanc és la víctima propiciatòria davant el Reial Madrid, però avisa que “no anem derrotats a Vitòria”

Ànims de la base del Morabanc per a la CopaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del MoraBanc An-dor­­ra, Gorka Aixàs, assegurava ahir estar “tranquil”, tot esperant que arribi la gran cita de demà a la nit. “Potser quan estigui a Vitòria la cosa canvia. Ja veurem”, afegia. L’equip de Joan Peñarroya afronta el partit més important de la temporada –fins ara– i segurament un dels més atractius de veure. 22 anys després, Andorra es torna a associar a Copa del Rei. Tot i que el primer company de viatge no sigui el millor: el Reial Madrid. Com reconeixia el president del MoraBanc, “aquí no hi ha massa història. Ells són superfavorits i nosaltres la ventafocs. És la primera vegada que ens trobem en una situació així. És cert que tenim tot a guanyar i poc a perdre, però estem amb ganes de competir. No anem derrotats a Vitòria”.

Aixàs, com la majoria d’aficionats, coneix la teòrica per poder donar la sorpresa i eliminar l’equip que ha guanyat les tres dar­reres edicions de la Copa: “Que ells facin un mal partit i nosaltres el nostre millor joc”. Però posar-ho en pràctica, reconeix, “serà molt difícil”. El president del MoraBanc té confiança en els jugadors, als quals veu “molt posats i motivats, alguns fins i tot amb un punt d’inconsciència. La majoria no ha jugat la Copa i això fa que l’agafin amb molta il·lusió. La idea és que la Copa és per gaudir-la. És un premi per a tothom, per a l’equip, però també per a la gent que pateix amb nosaltres”. En aquest sentit el màxim dirigent del club agraïa als aficionats que es desplaçaran a Vitòria la seva presència al mastodòntic Buesa Arena. “Moltes gràcies per acompanyar-nos. No és evident. És un dijous, dia feiner, a Vitòria, que no està a prop... Als que viatgen només els puc dir que gaudeixin de l’ambient de la Copa. Jo sé el que és i els puc dir que és una passada, una experiència única. Que ho visquin amb les altres aficions. És un ambient supermaco per als seguidors.”

Aixàs no ha fet cap promesa en el cas que el MoraBanc guanyi la Copa, però ahir era força expressiu: “Què faria? Me n’aniria cap a casa i que vingui un altre i que ho millori”, va etzibar.

Mirar més enllà

La classificació per a la Copa, com apuntava el dirigent, és un premi per al club, la plantilla i el cos tècnic, encapçalat per Joan Peñarroya, però el torneig del KO dura, com a molt, fins diumenge i després quedarà pràcticament tota la segona volta de la lliga. Qui més qui menys ja pensa a mantenir la velocitat de creuer que pot portar l’equip de nou als play-off pel títol. “Si des de la junta exigim els play-off? Nosaltres com a club ens exigim el millor cada dia i crec que l’equip també és així. Anem tots a l’una, més que altres temporades. Si som capaços de mantenir la tensió i el nivell de treball podrem estar als play-off, però tampoc serà fàcil fer una segona volta com la primera”, assenyalava. Però això serà ja per a la lliga. Ara toca gaudir del moment Copa.

CATALANA OCCIDENT PATROCINARÀ LA SAMARRETA D'ESCALFAMENT A VITÒRIA

Assegurances Catalana Occident i el MoraBanc Andorra van tancar ahir un acord de patrocini, que farà possible que a la samarreta d’escalfament dels jugadors durant la Copa hi aparegui la imatge de l’asseguradora. L’acord s’allargarà també a la segona volta de la lliga ACB. Catalana Occident ja patrocinava el club des del setembre passat, però únicament a la lliga. La signatura del conveni va tenir lloc a la seu de l’empresa a Andorra, en un acte en què van participar el president del club, Gorka Aixàs, i el director de la delegació, Eduard Fillet.

ELS JUGADORS REBEN DE SORPRESA ELS ÀNIMS DE LA BASE I D'AFICIONATS

Els jugadors i el cos tècnic del MoraBanc van rebre una visita sorpresa quan s’acabava el darrer entrenament al Poliesportiu previ a la Copa. Més d’un centenar de jugadors de la base, pares i aficionats, es van apropar a la pista atenent a la crida del club per donar l’últim suport als jugadors abans de l’estrena demà contra el Reial Madrid.

tracking