Andorra obre el Borrufa de les noces de plata amb un or de Xavi Cornella

El corredor es va imposar amb autoritat en l’eslàlom sub-16 a Arcalís

Andorra obre el Borrufa de les noces de plata amb un or de Xavi CornellaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les noces de plata del Trofeu Bor­rufa es van obrir ahir amb una alegria per a l’equip andorrà, que va penjar-se la primera medalla, un or de Xavi Cornella en l’eslàlom sub-16 a la pista de les Canals, a Vallnord Ordino-Arcalís. L’altre resultat destacat de la delegació local el va signar Adelaida Pallàs, que va quedar cinquena (podi per a l’organització del Bor­rufa) en el gegant sub-14 a la Portella del mig.

Cornella va començar a fonamentar la seva victòria en la primera mànega de l’eslàlom, en què va ser l’únic esquiador capaç de baixar dels 40 segons (39’’93). A la segona l’andorrà va marcar el segon millor registre, que li va permetre amb un temps total d’1’17’’18 celebrar el triomf a la prova. Xavi Coll, responsable de tecnificació de la FAE, va valorar la competició de Cornella: “El Xavi ha fet el que sap fer, sense complicar-se. Sap que el nivell que té és per estar lluitant davant, però s’ha de demostrar i ho ha fet. La primera mànega ha estat molt bona i la segona, tot i la pressió, l’ha acabat segon i al final quasi li ha tret un segon al segon.”

Cornella va superar l’hongarès Andras Tausz per 90 centèsimes i en poc més d’un segon el neozelandès William Cashmore. Arnau Mas i Roger Bartumeu van entrar en el Top-15 (tretzè i catorzè).

En noies, la millor andorrana va ser Carla Mijares, setena, que no va poder confirmar el quart lloc que havia marcat en la primera baixada. La victòria va ser per a la belga De Leeuw.

Tres top-10 andorranes

La millor actuació en conjunt de l’equip andorrà va ser en el gegant femení sub-14, amb tres esquiadores (Adelaida Pallàs, Iria Medina i Jordina Caminal) entre les deu primeres. Pallàs va classificar-se cinquena en ser 5 centèsimes més ràpida que Medina, sisena. Tancant el Top-10, que va obrir l’hongaresa Noa Szollos, va quedar Jordina Caminal.

En nois, victòria per a l’italià Carlo Arduino, amb l’espanyol Iu Vidal, segon, i el francès Evann Iraola, tercer. El millor corredor de la FAE va ser Lluís Torres, sisè, a 2’’61 del guanyador. Aritz Alvárez va situar-se onzè.

El Borrufa continuarà avui amb l’eslàlom sub-14 a les Canals i el gegant sub-16 a la Portella del mig.

Inauguració a pistes

Per segon any consecutiu, la inauguració del Borrufa es va fer a Arcalís, amb una baixada dels més de 230 atletes, representants de 22 països, entre els Planells i l’Hortell. A la cerimònia tant el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, com el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, van destacar la consolidació del Borrufa després de 25 edicions, esdeveniment que “té la continuïtat garantida”, segons Mortés. El trofeu es tancarà dijous.

tracking