El VPC Andorra passa per sobre del Sainte Foy

El conjunt andorrà ofereix un joc vistós i domina el partit des del principi

El VPC Andorra passa per sobre del Sainte FoyFernando Galindo

Les nevades dels últims dies van fer passar una setmana de nervis i dubtes al VPC Andorra. S’havia de jugar sí o sí, ja que no hi havia més dates per ajornar partits i des del club van reaccionar. Dissabte tots els membres de l’entitat del VPC es van posar mans a l’obra per deixar l’Estadi Nacional practicable i així poder disputar el duel. Moltes hores de feina i molt sacrifici per part de tothom van donar els seus fruits i el camp va recuperar el verd natural.

El millor que podien fer els jugadors era una bona actuació i regalar una victòria a l’entitat i així va ser. A les tres de la tarda va començar al Nacional l’enfrontament entre el VPC Andorra i el Sainte Foy. Al minut 3, Edo va estrenar el marcador amb un assaig i Emiliano va anotar la posterior transformació. Els locals es van situar 7 a 0, que els va donar certa tranquil·litat per poder trenar jugades i assetjar el territori rival. Al 23, el col·legiat va xiular cop de càstig a favor del conjunt francès i va aconseguir 3 punts, però dos minuts després va arribar la reacció del VPC, Emiliano va transformar un xut a pals aprofitant també un cop de càstig i la primera part va acabar així. Cal destacar una polèmica baralla entre dos jugadors que es va saldar amb una advertència verbal de l’àrbitre als capitants. A la segona meitat, el VPC també va començar com un tro i als 10 minuts Marc Abelló va fer el 15 a 3 i al cap de poca estona Matt va fer el propi. El públic va embogir, ja que estaven a un assaig de sumar-ne quatre i així obtenir quatre punts a la classificació general. Al minut 26 ho va aconseguir Benjamí Taurinyà, que va fer pujar el 25 a 3, mentre que Marc Abelló va afegir 2 puntets més. A 10 per al final es van veure tres assajos més. El primer de Sam (VPC), el segon del Sainte Foy, que va anotar la transformació, i el darrer de Marc Abelló, el més destacat, que en una jugada col·lectiva va fer el definitiu 39 a 10. L’entrenador local primer va voler donar les gràcies a tothom per la feina feta dissabte i va assegurar que “la clau per haver dominat han estat els canvis”. A més, va dir que “tot i que és difícil hem d’intentar jugar així com a visitants”. El VPC és setè amb 28 punts i diumenge vinent visita el primer, l’Isloise.