Raids

Final feliç per a Cristian España i Albert Llovera

El pilot de motos acaba per primer cop el ral·li en el lloc 21 i campió marató, i el de camions entra en el Top-25

Final feliç per a Cristian España i Albert LloveraBLAI JANÉ CEDIDA PER @TEAMCERALLY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Final feliç. El Dakar 2017 va acabar ahir a Buenos Aires amb cansament i alegria per als representants andorrans. Tots, tret d’Andreu Cachafeiro, fora en les primeres etapes, van complir els objectius abans de sortir d’Asunción. Èxtasi per a Cristian España, finisher en la segona temptativa amb una KTM que l’ha portat a una destacada 21a plaça –va ser vuitè en la cinquena etapa– i campió de la categoria marató (de 0 a 450 cc). Èxit també per a Albert Llovera amb el Tatra de l’equip txec Bonver Dakar Project. L’andorrà va finalitzar el ral·li per tercer any consecutiu i aquesta vegada en una gran 24a posició, superant tots els obstacles.

Satisfacció també per al Peugeot 3008 DKR dels residents Cyril Despres i David Castera, que per primera vegada pugen al podi en cotxes, darrere dos monstres de l’automobilisme mundial com Sébastien Loeb i el vencedor per tretzena vegada, Stéphane Peterhansel, Monsieur Dakar. I molta alegria en el camió de Jordi Ginesta, que tot i no aparèixer a les classificacions va arribar al final en la 26a participació al raid més dur del món, que li va jugar una mala passada al resident Joan Bar­reda en forma de penalització d’un hora. El castellonenc va ser cinquè, lluny del vencedor, el britànic Sam Sunderland.

Cristian España no podia amagar l’eufòria. “Estic molt content, feliç. Un somni s’ha fet realitat al100% per haver aconseguit acabar el ral·li més dur del món. Ara he de pair-ho una mica. Estic molt content i emocionat”, comentava des de Buenos Aires. Llovera piulava camí de la capital argentina: “Molt content d’acabar el tercer Dakar consecutiu, m’enorgulleix. La distància entre els somnis i la realitat es diu actitud.” Ginesta, en conversa telefònica, deia que havia acabat, tot i no sortir a la classificació. “Ha sigut un Dakar bastant dur, un dels que més a Amèrica del Sud”, sentenciava la veu de l’experiència.

CLASSIFICACIONS DAKAR

GENERAL MOTOS

1. Sam Sunderland (Gran Bretanya) 32 h 06’22’’

2. Matthias Walkner (Àustria) a 32’00’’

3. Gerard Farrés (Espanya) a 35’40’’

5. Joan Barreda (Espanya) a 43’08’’

21. Cristian España (Andorra) a 4 h 10’26’’

GENERAL COTXES

1. Stéphane Peterhansel (França) 28 h 49’30”

2. Sébastien Loeb (França) a 5’13’’

3. C. Despres / D. Castera (França) a 33’28’’

GENERAL CAMIONS

1. Eduard Nikolaev (Rússia) 27 h 58’24’’

2.Dmitry Sotnikov (Rússia) a 18’58”

3. Gerard De Rooy (Holanda) a 41’19’’

24. Albert Llovera (Andorra) a 15 h 45’37’’

Jordi Ginesta (Andorra) Acaba. Sense classificació

Final feliç per a Cristian España i Albert Llovera

Final feliç per a Cristian España i Albert Llovera

tracking