Top ten històric

Joan Verdú acaba desè al gegant de Copa d’Europa de Davos i obté el millor resultat en aquesta disciplina per a Andorra

Top ten històricMICHEL COTTIN / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú va donar ahir el do de pit en el gegant de Copa d’Europa disputat a Davos (Suïssa). Si dilluns havia assolit la 34a posició, ahir l’esquiador de la FAE va tancar el Top Ten en la mateixa disciplina i en una cursa també del circuit continental. Sense grans actuacions a la Copa del Món en homes, el desè lloc de Verdú representa una fita històrica per a Andorra, ja que és el millor resultat en la disciplina de gegant en Copa d’Europa i iguala la classificació de Gerard Escoda, que també va finalitzar desè en un eslàlom en competició continental a Geilo (Noruega) l’any 1994.

Verdú, que sortia amb el dorsal 44, va situar-se 22è al final de la primera mànega (53’’22) i en la segona, que va iniciar en vuitena posició i amb la pista en perfecte estat, va donar el màxim per acumular un temps total d’1’43’’46 i gràcies al sisè lloc de la baixada ascendir fins a la desena posició final, que li representen 26 punts de Copa d’Europa.

“Estic molt content. En col·locar-me 22è a la primera baixada he vist que estava en una bona situació i ho havia d’aprofitar per assolir l’objectiu d’estar entre els quinze primers. He fet una molt molt bona segona mànega i per això el desè lloc. Aquest resultat mostra que estem treballant bé i aquesta és la línia a seguir”, comentava el corredor.

La Copa del Món

Amb tot, la prudència marcava les declaracions de l’esquiador, conscient que el seu futur immediat continuen sent les copes d’Europa. “L’objectiu és entrar dels 30 de forma regular en el circuit de Copa d’Europa. Alguna Copa del Món farem, però ja estava parlat abans d’aquest resultat. Per agafar experiència i conèixer els traçats, que són més exigents. Ja vaig estrenar-me a Soelden i ara m’agradaria un Kranjska Gora o algun d’aquests”. va assenyalar. Verdú trobava una explicació global als bons resultats d’aquesta temporada de Mireia Gutiérrez, Àxel Esteve o ell mateix. “Físicament hem millorat molt, i això es nota. També l’staff tècnic ha millorat, tenim condicions d’entrenament ideals i tot va sumant”. La propera Copa d’Europa serà la setmana vinent a Val d’Isère, amb dos gegants.

Igual que Verdú, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, optava per mantenir els objectius d’inici de temporada. “Si mirem la gent que hi ha Top Ten de la cursa està ple de joves esquiadors que es preparen per fer el salt a Copa del Món. Nosaltres primer volem que el Joan acabi fent-ho bé en Copa d’Europa i que s’afermi. Ha aconseguit un Top 10 i ara ha d’intentar consolidar-se. No canviarem els objectius per aquest resultat.”

MIREIA GUTIÉRREZ NO ESTÀ ENTRE LES 30 MILLORS A FLACHAU

Mireia Gutiérrez segueix lluitant per entrar a les segones mànegues a la Copa del Món. Ahir a Flachau (Àustria) l’andorrana es va quedar en l’eslàlom a 93 centèsimes de la classificació després de situar-se 43a al final de la primera baixada, que va dominar la sueca Hansdotter. Gutiérrez, que sortia amb el dorsal 58, es va trobar una pista marcada, que va dificultar la seva posada en escena. Així ho veia el tècnic de la FAE, Roger Vidosa, que apuntava que “avui era difícil per com ha evolucionat la pista. S’ha fet molt de carril. Malgrat això la Mimi estava preparada per fer-ho. Havíem dit de cuidar la línia i potser ha sigut un pèl massa rodona i no ha sortit com ella esperava. D’això s’ha d’aprendre per a les properes curses i a seguir entrenant”.

Al marge de Verdú i Mireia Gutiérrez, ahir van competir més esquiadors FAE. Al gegant de Davos, de Copa d’Europa, Àxel Esteve va finalitzar en la 49a posició, a 4’’59 del guanyador, el finlandès Samu Torsti. D’altra banda, Kevin Courrieu va signar un bon quart lloc en la combinada FIS de Tignes, amb un temps d’1’53’’38, a 1’’22 del primer, Nils Alphand. Marc Oliveras va acabar sisè, mentre que Matías Vargas va ser tretzè. En el top 50 van finalitzar Jan Sasplugas (22), Albert Pérez (38) i Pol Suárez (47). No van acabar Àlex Rius i Joaquim Rodríguez.

tracking