ACB Lliga Endesa

El MoraBanc s'enfonsa de nou jugant de visitant

El MoraBanc naufraga davant l’Iberostar Tenerife, que crivella els andorrans des de la línia de tres punts (17 cistelles)

El MoraBanc s'enfonsa de nou jugant de visitantACB Photo / Á. Pérez

Continua el MoraBanc Andorra de les dues cares. El MoraBanc abassegador, intractable, amb confiança i amb moral per superar qualsevol obstacle del Poliesportiu, i el MoraBanc poruc, sense confiança, tou i decebedor de les sortides. I ahir tocava jugar a Tenerife, contra un Iberostar preparat per guanyar i aconseguir la classificació matemàtica per a la Copa i que va fer un gran partit, tot s’ha de dir, per emportar-se la victòria (89-72). A fora l’equip de Joan Peñarroya es transforma. En negatiu. Però no està tot perdut per arribar a la Copa. Difícil, sí, però no perdut. Queden dos Reials al camí, el primer, temible, el Madrid a casa, el segon més assequible, el Betis, al Poliesportiu. I amb una victòria més (9) es pot estar a Vitòria.

El partit d’ahir va començar a tot drap. Per part dels dos equips. I amb encert ofensiu. A poc a poc, el joc fluït dels locals, buscant sempre les millors passades, amb els jugadors molt oberts i amenaçant des de la línia de tres es va anar imposant. I si erraven el tir, el MoraBanc concedia segones opcions. 6 triples van clavar els locals al primer quart, que es va tancar amb un clar 28 a 19. O es millorava en defensa o res de res.

I la cosa encara va empitjorar a l’inici del segon quart. L’Iberostar seguia fent mal en atac i sense Shermadini, el MoraBanc no trobava solucions en atac. Les accions eren precipitades, es perdien pilotes, es fallaven tis lliures i els locals es trobaven més que còmodes amb el seu joc alegre. Afortunadament la defensa andorrana va pujar en intensitat i l’encert local va davallar. Tot i això, l’avantatge canari va arribar en diverses ocasions als 14 punts. Un parcial en l’últim minut de 0 a 5, amb triple d’Albicy i punts de Shermadini, va rebaixar la diferència dels 10 punts (41-32). Immediatament Txus Vidorreta va demanar temps mort i la resposta dels seus va ser un triple de Taqwa Piñero –el novè de l’equip–. Dos tirs lliures de Shermadini van portar el partit al descans amb 10 punts de desavantatge andorrà (44-34). Poc mal pel desplegament d’uns i altres. Hi havia partit i això era el més esperançador, pensant en una reacció com la del dia de l’Unicaja. Però a milers de quilòmetres de distància.

L’arrencada del tercer quart va ser prometedora (dos triples seguits van col·locar el 44 a 40), però immediatament els canaris van reaccionar, no els va tremolar la mà i amb un resolutiu Davin White (quatre triples) van portar el duel a la màxima renda local (+18, 65-47). Peñarroya no trobava solucions a la banqueta i Shermadini estava massa sol. L’avantatge va arribar a superar els 20 punts davant l’alegria de l’afició local, que es veia ja a la Copa i gaudint amb el partit dels seus. Al MoraBanc, que intentava no marxar del partit, li tocava patir.

Quedaven 10 minuts que es podien fer molt llargs. Però aquest MoraBanc té molt amor propi i va seguir treballant per mirar de retallar el marcador. Stevic i Burjanadze van tenir bones accions en atac –Nacho Martín va jugar cinc minuts al començament i van ser massa fins i tot en no estar recuperat de l’esquinç de turmell–, però ahir tornava a no ser el dia bo a fora. Bona part de culpa la van tenir el 17 triples locals, rècord del club. Al MoraBanc li toca ara passar pàgina i pensar a guanyar un partit més per somiar en Vitòria. I la Copa.