El Madrid i el Barça no ensopeguen

Els blancs vencen el Deportivo i els blaugrana s’imposen a l’Osasuna a domicili

El Reial Madrid i el Barça no van ensopegar en la jornada 15 de la lliga espanyola. Ambdós van sumar un nou triomf, per tant, els culers segueixen l’estela dels madridistes, líders a sis punts, que van disputar el seu últim partit de lliga del 2016 abans d’afrontar el Mundial de Clubs. Els de Zinedine Zidane van salvar els mobles al final davant el Deportivo de la Corunya per 3 a 2 al Santiago Bernabéu en un duel on no van estar convocats Benzema i Cristiano Ronaldo. Els merengues van sortir amb una alineació poc habitual, sense Cristiano i Benzema, i va trigar uns minuts a acoblar-se. Va ser a partir del 30 del primer temps quan van arribar les ocasions dels locals, que començaven a arraconar els gallecs. Al minut 5 de la segona part un potent xut de Morata va avançar el seu equip (1-0). Encara, però, podia haver arribat el segon blanc abans d’anar a vestidors però la sort no es va decantar del costat dels locals. La sorpresa va ser el doblet del visitant Joselu amb dos minuts de diferència (63’ i 65’) que va revolucionar tot el Santiago Bernabéu (1-2). Sort del local Mariano que va fer el 2 a 2 però encara més sort de l’aparició providencial de Sergio Ramos, que una vegada més va salvar de cap el seu equip al 92. Per la seva part, el Barça no va tenir problemes per imposar-se al camp de l’Osasuna per 0 a 3 i retrobar-se amb el camí de la victòria després de tres empats consecutius a la lliga. La primera part blaugrana va ser brillant, però sense gols i perdonant moltes ocasions per avançar-se a domicili. Va ser Luis Suárez qui va obrir la llauna al minut 59 després d’una passada de qualitat de Jordi Alba. Leo Messi, però, va arrodonir el resultat amb un doblet (72’ i 92’) que va acabar de sentenciar l’enfrontament. El segon gol de Messi va ser marca de la casa, en què va deixar alguns defenses i fins i tot el porter asseguts a la gespa. Amb aquests dos gols l’argentí avança Cristiano Ronaldo a la classificació de màxims golejadors de primera divisió, ja que suma 11 gols, un més que el portuguès.