Motociclisme

Paraula de veterà

El resident Rubèn Xaus debutarà en nou dies a la Superprestigio Dirt Track, on s’enfrontarà a deu campions del món de dues rodes

Paraula de veteràS.D.T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que l’experiència és un grau. I aquesta és la màxima de l’expilot resident Rubèn Xaus, que tornarà a tastar la competició d’aquí a nou dies en la quarta edició del Superprestigio Dirt Track, que tindrà lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona. L’expilot, tot i que es resisteix a parlar de pilot retirat i prefereix “apartat”, dedica el seu temps a temes de formació i promoció del motociclisme. El pròxim 17 de desembre, però, farà un parèntesi a la seva agenda per debutar en aquesta prova, en la qual prendran part, entre d’altres, deu campions del món provinents de diferents disciplines del motociclisme com els germans Márquez o Toni Elías. Xaus, de 38 anys i amb molts quilòmetres a les cames, va assegurar que “és atractiu córrer amb gent d’una altra generació perquè vull veure com van de ràpid els joves d’ara”. El resident, tot i no poder entrenar per la impossibilitat de combinar-ho amb la feina, afronta el Superprestigio Dirt Track amb mentalitat guanyadora. “Si hi vaig és per vèncer, si no surts amb aquesta mentalitat et posen al teu lloc ràpidament i jo no vull. Soc conscient que el nivell és alt ja que competeix gent professional que fa 18 curses l’any. Jo no estic a aquest nivell però tinc experiència, tinc sensacions, tinc coses que només s’agafen amb el pas dels anys i serà la meva arma. El que tinc clar és que vull divertir-me, viure l’experiència i tornar a pujar a una moto”, va dir Xaus.

El Palau Sant Jordi tornarà a acollir el circuit en forma d’òval de 200 metres d’argila compactada d’una disciplina originària dels Estats Units i que Xaus va tastar per primera vegada fa ben poc, aquest mateix estiu, al circuit del Pas de la Casa. “Jo soc un vell, no he fet mai aquesta prova, de fet, no havia fet mai Dirt Track. Però des del moment que vaig gestionar el circuit d’Andorra al Pas i vaig poder practicar una mica amb els millors pilots andor­rans m’atrau molt”, va explicar el resident, que va assegurar que “és una disciplina més divertida per al pilot que per a l’espectador perquè et fa estar tota l’estona concentrat, derrapant i sentint cada centímetre del traçat.”

El Superprestigio és una cita que Xaus sempre ha viscut, però des de la barrera. “Hi he anat però com a comentarista o com a espectador. No fa gaire em van demanar si anava a fer la prova. Jo vaig dir que provaria una moto i si em sentia bé hi aniria. I així va ser”, va relatar l’excampió del món de Superbikes el 2003.

DIRT TRACK

Domini americà al superprestigio

De les tres edicions disputades fins al moment, en dues ocasions s’ha imposat el nord-americà Brad Baker, concretament a la primera i a la tercera edició, guanyant-li així la partida al català Marc Márquez, que va vèncer a la segona. Enguany la lluita entre Márquez i Baker tornarà a ser sens dubte el centre d’atenció. I més després que l’any passat el de Washington aconseguís emportar-se el triomf després d’una lluita aferrissada amb el cerverí. D’aquesta manera, l’americà va poder trencar l’empat continental a victòries que hi havia entre Europa i Amèrica.

tracking