Ramos congela la lliga

Un gol del central de falta en el minut 90 iguala l’avantatge al Camp Nou del Barça, que segueix a 6 punts del líder
Sergio Ramos celebra el gol de l'empat davant la decepció de la grada del Camp Nou.

Actualitzada 04/12/2016 a les 07:16
Sergio Ramos va tornar a ficar-se la disfressa d’heroi salvador del Reial Madrid per evitar ahir la derrota blanca al Clàssic. I va tornar a ser l’últim minut i amb una rematada de cap, que va permetre als de Zinedine Zidane empatar el duel que Luis Suárez havia posat a favor del Barça a inicis de la segona part. Les taules deixen la lliga congelada i es mantenen els 6 punts d’avantatge del Madrid –que suma 33 partits sense perdre– davant un Barça que ha d’anar a remolc.
La primera part va ser d’aquelles que agraden als entrenadors. Joc molt tàctic, jugadors entregats per no perdre la posició ni cometre errades i mínimes ocasions de gol. El Madrid, a estones, es notava més còmode al camp i deixava sense pilota el rival. Un fort xut de Cristiano Ronaldo al qual va respondre Ter Stegen enviant la pilota a córner va ser la millor ocasió de la primera part.
El Barça, tenallat, no trobava la manera de fer el seu joc. Però va aconseguir el més difícil: avançar-se en el marcador. Falta lateral executada per Neymar i Luis Suárez que remata de cap superant Varane (53’). El gol va donar vida als blaugrana. El gol i l’entrada al camp del recuperat Iniesta. Amb ell, van arribar els millors minuts dels catalans, que van trobar més espais i més clarividència. Fins a tres ocasions van tenir els de Luis Enrique Martínez per anar-se’n en el marcador. Però Neymar, Iniesta i, sobretot, Messi, van fallar el que no acostumen a perdonar. I ja se sap què passa quan no es tanquen els partits, com recordaria més tard Luis Suárez. El Madrid, que si alguna cosa té és la crida a l’èpica, va anar a buscar la igualada i la va trobar. Amb la inestimable col·laboració d’Arda Turan. El turc, poc intel·ligent, va cometre una falta lateral innecessària que Modric –gran partit el seu– va col·locar al cap d’un desmarcat Sergio Ramos. Errada defensiva en l’últim minut i el Madrid recuperava un punt que li sap a glòria. Com així reconeixia Zidane. “És un punt, no tres, però estem contents perquè és un punt molt bo. Hi vam creure fins al final [en l’empat].” Per la seva banda, Luis Enrique recordava l’acció d’Arda. “La indicació era molt clara. No fer faltes, i menys si el jugador està d’esquena a la porteria. Leo i Ney van poder tancar el partit, però el futbol no sap de justícia. Per a nosaltres l’empat és una gerra d’aigua freda, però queda molta lliga encara”.
La sorprenent derrota del Sevilla al camp del que era el cuer, el Granada (2-1), manté el Barça segon, amb un punt més.