ACB LLIGA ENDESA

Triomf amb patiment final davant l'Obradoiro

El MoraBanc es guanya mantenir la imbatibilitat al Poliesportiu en un partit en què va saber patir fins al darrer segon contra l’Obradoiro

Triomf amb patiment final davant l'ObradoiroFernando Galindo

Ni meigas, ni mala astrugància ni res. Aquest MoraBanc pot amb tot a casa. L’equip de Joan Peñarroya va sumar la cinquena victòria seguida al Poliesportiu, trencant la tradició negativa contra el Rio Natura Monbus Obradoiro, a qui es va derrotar per primera vegada. Patint. Com no podia ser d’una altra manera (91-87). Per ser avui quart a l’ACB.

Al MoraBanc li va costar uns minuts posar-se en defensa, cosa que va aprofitar Whittington per fer mal. El pivot, més ràpid que Shermadini i encertat des del triple (2), va sumar 8 punts, que van fer anar per davant l’Obradoiro a l’inici. L’equip gallec mastegava cada acció d’atac i als locals els va costar arrencar (9-14). Però quan Albicy va començar a rutllar i a imprimir ritme al joc tothom es va animar. També en defensa. A McConnell cada vegada li costava més trobar els companys, i el MoraBanc, amb un joc en què tots aportaven, va capgirar el marcador i va tancar els primers 10 minuts amb 3 punts de marge (21-18) Albicy ho va jugar tot i va regalar 5 assistències (13 al final).

El segon quart va ser clarament per als de Peñarroya. La defensa funcionava a ple rendiment i l’Obradoiro no es trobava còmode. Pèrdues de pilota, tirs complicats i domini andorrà en el rebot, cosa que portava a accions ràpides en atac. I efectives. Perquè tothom aportava. Ara Nacho Martín. Ara David Navarro. Ara Walker. El joc coral funcionava i les diferències van eixamplar-se davant fins a una màxima renda de 16 punts (45-29). El públic estava entusiasmat amb la consistència del MoraBanc. Ferm al darrere i trobant bones situacions en atac. Moncho Fernández no trobava la clau perquè els seus es fiquessin en el partit. La guerra pel ritme l’estava guanyant el MoraBanc. Només un parell o tres de decisions arbitrals discutides van aturar la producció andorrana. Amb tot, el parcial va ser de 24 a 16 per als de casa per anar als vestidors amb 11 de renda (45-34). Dels 45 punts 12 van ser de tir lliure, en una sèrie immaculada.

L’empanada del MoraBanc va ser important a la sortida de vestidors. Tres triples dels visitants en un vist i no vist van ajustar el marcador i van generar dubtes en els de Peñarroya. Un parcial de 6-19 va situar de nou l’Obradoiro per davant. Van ser uns minuts en què McConnell manava en la direcció, els exteriors visitants veien la cistella bé i pel MoraBanc només responia un motivat Antentokounmpo. Calia fer un reset. I es va aconseguir en la recta final del parcial, amb bons punts d’Stevic. 20-24 i situació de perill salvada. Quedaven deu minuts i la incògnita estava a veure quin MoraBanc veuríem. I d’entrada va ser el del segon quart, 5 punts consecutius de Walker van obligar Moncho Fernández a aturar el matx (70-61, amb 8 minuts per jugar). El MoraBanc no es va desesperar, va temperar els nervis i amb un Walker en versió pistoler va arribar als dar­rers 3 minuts amb 11 punts de renda. L’Obradoiro, però, no és de rendir-se, i dos triples van tornar a animar el marcador fins a un 84-79 ja en els 2 últims minuts. Les errades en els tirs lliures i l’encert de McConnell van estar a punt d’emmudir el Poliesportiu (86-84), però una assistència d’Albicy cap a Shermadini va posar un matalàs de 4 punts a falta de 37’’. No estava fet i va tocar patir fins al dar­rer instant, però així les victòries s’assaboreixen millor.

LES CLAUS

Solidesa

Al Morabanc li va costar entrar uns minuts en el partit, però quan va ajustar la defensa el matx va canviar. Defensa, ritme, intensitat i cistelles fàcils tancaven els dos primers quarts (+11).

‘Empanada’

La sortida de vestidors va ser molt dolenta per als locals, que van encaixar un 6-19 per tornar a l’Obradoiro al partit. Tocava fer un reset i els de Peñarroya, liderats pel Walker, el van fer.

Recuperació

L’equip de peñarroya, amb un joc coral va saber aguantar la pressió dels gallecs. El MoraBanc no va acusar els nervis i va treballar bé fins a l’últim segon per assegurar la victòria.

Carlota Alegre - Andorra la Vella

El vestidor

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

"GUANYAR A LA LLIGA COSTA MOLT"

Les victòries a la Lliga Endesa es compren cares, i el MoraBanc ho ha après en els darrers dos partits, que ha guanyat patint fins al final. “En aquesta competició és complicat imposar-se, i qualsevol et pot fer una sorpresa”, va explicar Joan Peñarroya, tècnic del MoraBanc Andorra. “Cap dels dos hem tingut consistència al llarg dels 40 minuts. Hem començat amb una situació que ens ha costat defensar: els blocs directes d’ells en la part central que obren el camp, i hem patit per les constants penetracions i triples. No hem pogut aturar això, i ens han fet mal”, va valorar l’entrenador català. El millor per a Peñar­roya és que el ritme va ser del seu equip durant tot el duel, i van trobar solucions relativament ràpides als problemes que van anar apareixent. Menys a l’inici del tercer quart, quan els gallecs van reduir la diferència aconseguida durant els primers 20 minuts. “Ells tenen encert, i ens entra l’angoixa però ens hem sobreposat. Ens hauria anat bé que s’acabés el partit abans”, va sentenciar l’entrenador del combinat tricolor. Ara Peñarroya vol millorar les prestacions dels seus homes a domicili, ja que els dos propers partits són lluny del Poliesportiu, concretament a Madrid.

El rival

Moncho Fernández, entrenador de l’obradoiro,

"HEM ESTAT UNA MUNTANYA RUSSA TOT EL PARTIT"

L'entrenador de l’obradoiro, va resumir l’actuació del seu equip com “una muntanya russa”. En totes les facetes del joc els gallecs van tenir moments d’autèntica lucidesa i d’altres per oblidar. “Hem combinat moments brillants, com l’inici del tercer quart o els darrers minuts, i moments molt dolents, com el segon quart”, va explicar Fernández. L’única nota positiva, segons el tècnic, és “l’esforç per no llençar el duel” quan els andorrans ho tenien controlat, i “la capacitat per tornar a posar-nos en el partit i barallar-nos fins al final.”

Els jugadors

Nacho Martín, Aler pivot del MoraBanc

"SABÍEM QUE SERIA DIFÍCIL"

“Cap rival és senzill i l’Obradoiro ha forçat la màquina fins al final, però el partit s’ha decantat del nostre costat, que era l’important”, va resumir Nacho Martín sobre el que li havia semblat el partit. La nota negativa: els tirs lliures finals.

David Navarro, Aler del MoraBanc

"SE'NS HA COMPLICAT"

“Podien haver sentenciat abans, però l’Obradoiro no ho ha permès.” Així ho va veure David Navarro, que va assegurar que “se’ns ha complicat més del que pensàvem perquè ja ho teníem”. Els partits així, però, també s’han de guanyar.