ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc fa del Poliesportiu un fortí

El MoraBanc Andorra suma la quarta victòria davant l’UCAM Múrcia i continua sense caure derrotat al Poliesportiu

El MoraBanc fa del Poliesportiu un fortíFernando Galindo

El MoraBanc Andor­ra continua imparable a casa. Ahir, va assolir una nova victòria davant un rival digne de play-off, l’UCAM Múrcia, que va trobar a faltar la direcció d’un Facundo Campazzo que era baixa i no va poder amb un MoraBanc sòlid durant tot el partit, com sempre ha fet aquest curs quan ha jugat al Poliesportiu.

I ho va demostrar des de l’inici, en el qual el MoraBanc sortia fort davant un UCAM que semblava adormit. Un triple de David Jelinek inaugurava el marcador i donava peu a un parcial inicial de 9 a 2. Va demanar temps mort Óscar Quintana i hi va haver una petita reacció visitant, però no van comptar amb un factor que fins ara no s’havia vist en aquesta mesura en l’equip de Joan Peñarroya aquesta temporada. Un encert des de l’exterior fora del que és comú (5 de 7) va permetre tancar el primer quart amb un avantatge de +11 (28-17), i amb un triple inclòs d’Andrew Albicy sobre la botzina.

Tot i el gran primer quart, el guió va canviar completament al segon, amb un Múrcia que va reaccionar i un MoraBanc que va perdre pilotes en excés i tampoc trobava cistella. Això va suposar un parcial de 4 a 13, gràcies a un Billy Baron que es va activar i fins i tot va posar els seus un punt per davant (34-35). Abans d’enfilar el camí a vestidors, però, els tricolors es van encomanar a David Walker que va aportar el que estava faltant en els pitjors minuts: encert. Set punts seguits del nord-americà van permetre acabar la primera meitat amb avantatge tricolor (43-37).

A la represa, semblava que els murcians havien sortit amb més intensitat quan Baron i Jose Ángel Antelo van fer dos triples consecutius, que tornaven a deixar només una possessió de diferència en el marcador (45-43). Tot i això, van ser els de Peñarroya qui van tenir moments màgics en aquest període i van realitzar un parcial de 10 a 0 en només dos minuts que posava una nova màxima diferència a favor dels locals (55-43). El marcador es va mantenir sense grans canvis en el marge de punts que separava els dos equips, malgrat que l’UCAM va reduir l’avantatge fins al 65 a 56 al final del tercer quart, aprofitant-se de les errades en el tir lliure dels tricolors, que van arribar a fallar cinc llançaments en un final de parcial marcat pels molts viatges a la línia de personal a les dues bandes de la pista.

En el darrer temps, el MoraBanc va saber aprofitar el parcial de 10 a 0 del tercer període i no va baixar dels nou punts de marge sobre l’UCAM i es va anar alçant fins als 16, cosa que permetia als de Peñarroya tenir un darrer quart còmode i només dues cistelles seguides de Nemanja Radovic van posar un mínim de perill, però el tècnic va reaccionar amb temps mort. Els darrers minuts van ser per emmarcar. Amb el partit decidit, dues recuperacions ràpides quan quedaven pocs segons per acabar van posar la cirereta final a una nova victòria a casa del MoraBanc, la quarta de la temporada.

LES CLAUS

La sortida

L’elevat Encert en els llançaments exteriors en l’inici de partit, amb cinc de set en triples, van permetre que fos el MoraBanc qui donés el primer cop d’efecte en l’enfrontament.

Reacció

El conjunt tricolor va saber reaccionar a temps quan al segon període el Múrcia va aprofitar les pèrdues del conjunt tricolor i es va arribar a posar un punt per davant en el marcador.

Parcial

En només dos minuts, els tricolors van realitzar un parcial de 10 a 0 al tercer quart que feia molt mal al Múrcia i que posava una distància que van saber mantenir fins al final.

EL VESTIDOR

Carlota Alegre - Andorra la Vella

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“L’equip ha estat excel·lent”

El tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, veu com l’equip, partit a partit, evoluciona cap allò que vol arribar a ser. “Estic satisfet després d’aquesta victòria contra l’UCAM Múrcia perquè, tot i tenir la baixa d Stevic, continuem fent passos endavant, sense mirar enrere, i sens dubte, aquest és el camí. Veig gent amb molta ambició que evidentment se sent millor jugant a casa amb el caliu de la nostra gent, però són sis jornades per nosaltres i estem donant símptomes de l’equip que volem ser”, va transmetre Peñarroya a la sala de premsa. Ahir el MoraBanc va demostrar com la suma de constància i el treball continuat acaba sempre traduït en un triomf. “Ha estat una victòria coral. No hem tingut grans moments de desconnexió, sinó moments sense encert, però hem continuat defensant”, va remarcar el tècnic. Els andorrans encara no saben què és perdre al Poliesportiu d’Andorra, però a fora han caigut en els dos partit, si bé és cert que han visitat pistes complicades: Baskonia i València. Tot i això, l’entrenador català va reclamar més nivell competitiu a domicili, començant per la setmana que ve a Manresa. Ara, però, toca gaudir del quart triomf d’aquesta temporada.

EL RIVAL

Óscar Quinatana, Entrenador de l’UCAM Múrcia.

“No pots regalar un quart i voler tornar al partit”

“A cap equip en aquesta lliga li pots donar un quart d’avantatge i després voler tornar a posar-te en partit”. Així va resumir Óscar Quintana el perquè de la derrota del seu equip, després de cedir al primer quart per 28 a 17. A la resta d’enfrontament els murcians van anar a remolc. “Al tercer quart ho hem volgut arreglar en tres o quatre minuts, però no hem tingut prou paciència”, va analitzar Quintana qui, d’altra banda, va assegurar que s’esperava un MoraBanc d’alt nivell, i més jugant a casa.

EL JUGADOR

Giorgi Shermadini, Pivot del MoraBanc

“Unitat fins al final”

Un dels jugadors més valorats, Giorgi Shermadini va apel·lar a l’aliança entre jugadors com la clau per guanyar el partit. “Hem jugat conjuntament tota l’estona, superant els moment dolents del segon quart. Ha estat el punt d’inflexió.”

David Jelinek, Aler del MoraBanc

“M’he retrobat amb mi mateix”

L’aler David Jelinek va tornar ahir als seus números després de 3 partits per sota. “Avui hem estat bé tots, tothom ha aportat, però a nivell personal m’he retrobat amb mi mateix, amb la meva millor versió després d’uns partits no tan bons.”