Desfeta a Manchester

El Barça va cedir la primera derrota a la Champions a mans del Manchester City de Pep Guardiola (3-1). Una segona part nefasta va certificar la desfeta dels catalans, que amb tot segueixen líders de grup. La primera part a l’Etihad va ser entretinguda. Als 10 minuts va arribar un possible penal d’Umtiti sobre Sterling que l’àrbitre va resoldre amb groga per al britànic per llançar-se a la piscina. Va ser el preludi dels millors minuts del Barça, que van començar amb el gol de Messi després d’un contraatac de llibre. Amb l’1-0, el City era tot nervis i el Barça va malbaratar fins a tres ocasions clares per ampliar el marcador. La pressió dels catalans donava els fruits, sense arribar el gol. I, com diu el tòpic, qui perdona ho acaba pagant, i això és el que va passar quan una errada en la passada de Sergi Roberto va servir el City per igualar el duel (Gündogan, 38’).

La segona part va ser per als locals, especialment després que De Bruyne capgirés el marcador amb un gol de falta en què Ter Stegen va badar (50’). Els nervis van passar ara al bàndol blaugrana, que van ser superats en tota regla per la forta pressió. Gündogan, al minut 75, va acabar d’enfonsar els blaugrana. En l’altre partit del grup C, Borussia Mönchengladbach i Celtic van empatar a un, cosa que els deixa tancant la classificació.

Al grup D Atlètic de Madrid i Bayern de Munic van certificar l’accés als vuitens després de der­rotar el Rostov in extremis, amb gol d’or de Griezmann (2-1) i el PSV (1-2, amb doblet de Lewandowski). També hi ha dos equips classificats al grup A, amb Arsenal i PSG com a protagonistes. Els dos van guanyar a domicili. Els londinencs al Ludogorets (2-3) i al Basilea els de París (1-2). Més igualtat hi ha al grup B, amb Benfica, vencedor contra el Dinamo de Kíev (1-0, gol de penal de Salvio), i Nàpols en primera posició, amb 7 punts, un més que el Besiktas.

EL REIAL MADRID BUSCA L'ACCÉS ALS VUITENS A VARSÒVIA A PORTA TANCADA

El Reial Madrid visita avui el Legia de Varsòvia amb l’objectiu de sumar 3 punts més i assegurar-se la classificació per als vuitens de la Champions. El partit (20.45 h) es jugarà a porta tancada pels incidents protagonitzats per aficionats del Legia, que ja va ser golejat al Bernabéu. Cristiano Ronaldo està a dos gols de celebrar-ne 100 en competicions UEFA.

Al marge del Madrid, Juventus, Borussia Dortmund i Leicester estan a una victòria d’obtenir el bitllet per a la següent ronda europea. Per això han de guanyar avui al Lió, l’Sporting de Portugal i el Copenhaguen, respectivament.