Política esportiva

La federació calma Teixidó

Carlo Ferrari aconsella al corredor de muntanya que esperi cert temps abans de rebutjar la beca del Govern

La federació calma TeixidóArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) prefereix que Fer­ran Teixidó no renunciï a la beca que li va atorgar el Govern pel programa ARA (alt rendiment d’Andorra). Així ho va expressar el director tècnic, Carlo Ferrari, en declaracions al Diari l’endemà que es conegués que el corredor de muntanya no estava conforme amb la valoració que la secretaria d’Estat d’Esports havia fet de la seva temporada en concedir-li 6.000 euros d’ajuda, la mateixa quantitat que l’any anterior, mentre que la FAM n’havia demanat 8.000.

Ferrari va poder parlar amb Teixidó i li va transmetre comprensió per la decepció que suposa el que el corredor considera un reconeixement inferior al que es mereix. No obstant això, el director tècnic de la federació prefereix que esperi abans de comunicar al Govern una decisió ferma sobre si renuncia a la beca. “Espero que no hi renunciï i continuï corrent amb la FAM”, asse­nyala Ferrari, que explica que “està decebut perquè aquest esport és la seva vida, ha estat tot l’any entrenant molt, ha arribat alt i li sap greu que no sigui reconegut”. En aquest sentit, argumenta que els diners no tenen res a veure amb la voluntat de rebutjar l’ajut: “Està dolgut pel poc reconeixement, no pels 2.000 euros de menys que li han donat.”

Teixidó ve d’assolir una nova tercera posició a les Skyrunning World Series i un quart lloc al Mundial. Conscient que la molèstia amb el reconeixement del Govern era per una “qüestió de principis”, Ferrari aconsella al cor­redor esperar ja que considera que “no hi ha pressa”. A més, es lamenta: “Estem tots molt contents i això ha espatllat la festa.” Ferrari espera que Teixidó es calmi i indica que “no s’ho ha d’agafar tan a pit”, puntualitzant que “té una federació al darrere que li dóna suport i l’entén”. Quant a les relacions amb Govern, el director tècnic de la FAM assegura que segueixen sent bones i les comunicacions no es veuran ressentides per la disconformitat del corredor amb el reconeixement a la beca del programa ARA. “No veig que res hagi de canviar per això”, assenyala.

Finalment, Ferrari esperona Teixidó a “seguir donant alegries al país” amb els seus bons resultats tant a les proves de fora com a les que se celebren al país, començant per la de demà, la Vertical Kilometer d’Arinsal. “Acaba la Copa d’Andorra i toca celebrar amb tots els resultats excepcionals. Espero que tot quedi enrere aviat”, conclou. De moment, encara no hi ha una renúncia oficial de Teixidó a la beca del programa ARA. Tot i això, el director tècnic de la FAM té clar que, sigui quina sigui la decisió final, serà la cor­recta: “El Ferran és savi.”

LA VERTICAL KILOMETER D'ARINSAL DECIDIRÀ DEMÀ ELS CAMPIONS DE LA MULTISEGUR COPA D'ANDORRA

La Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya finalitza demà amb la disputa de la Vertical Kilometer d’Arinsal, en la qual es decidirà el campió en categoria femenina i masculina. Òscar Casal lidera en homes amb 294 punts, per davant del seu germà Marc, que en té 272, i Robert Adran, que n’acumula 246. Per altra banda, Queralt Riba domina la general femenina amb 327 punts per davant de Laura Orgué i Roser Espanyol, empatades en segon lloc amb 300 punts. La cursa de demà comptarà amb dos recorreguts, un de curt per a categories de cadet a aleví i un de llarg, que tindrà un recorregut de 3,5 quilòmetres amb 1.020 metres de desnivell entre el poble d’Arinsal i l’alt de la Capa, situat a 2.570 metres.

tracking