Pilota d'or en joc

Cristiano Ronaldo, Messi i Griezmann es perfilen com a favorits per ocupar el podi del trofeu, que torna a organitzar en solitari ‘France Football’

Pilota d'or en joc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La revista France Football, que torna a organitzar en solitari i sense comptar amb la FIFA la Pilota d’Or, va donar ahir la llista de 30 candidats al guardó, entre els quals destaquen el madridista Cristiano Ronaldo, el blaugrana Leo Messi i el francès de l’Atlètic de Madrid Antoine Griezmann, favorits, per aquest ordre, per ocupar el podi del trofeu. El guanyador, que escolliran els periodistes, es donarà a conèixer durant el mes de desembre, sense que abans hi hagi cap tall previ com en les edicions anteriors. Cristiano Ronaldo, amb tres Pilotes d’Or en el seu palmarès, és l’aspirant principal a la victòria pels mèrits que acumula amb la selecció de Portugal, campiona d’Europa, i al Reial Madrid, vencedor de la Champions. Leo Messi merita el doblet aconseguit pel Barça (Lliga i Copa del Rei), però no va guanyar la Copa Amèrica amb Argentina, mentre que Antoine Griezmann, que se situa per primer cop entre els candidats, té com a principals mèrits la seva actuació amb l’Atlètic, finalista a la Champions, i amb la selecció francesa a l’Eurocopa.

En el llistat de 30 candidats no hi falten altres estrelles com els blaugrana Luis Suárez, Bota d’Or, i Neymar Jr., or olímpic amb Brasil, o Gareth Bale, que va ser clau perquè Gal·les arribés per primera vegada a les semifinals de l’Eurocopa. Entre els candidats hi ha quatre porters, Gianluigi Buffon (Juventus), el francès Hugo Lloris (Tottenham), l’alemany Manuel Neuer (Bayern) i el portuguès Rui Patrício (Sporting de Portugal). Queden fora porters de gran nivell com Claudio Bravo, ara al Manchester City, Thibout Courtois (Chelsea) o l’espanyol De Gea, que defensa la porteria del Manchester United. Però aquests no són els únics oblidats en la llista facilitada per France Football. Es troben a faltar, per exemple, noms com els dels jugadors del Barça Gerard Piqué o Sergio Busquets, que no acaba de rebre reconeixement a la seva feina al mig del camp de Luis Enrique. Tampoc hi són presents els madridistes Marcelo ni Karim Benzema, el punta de l’Arsenal Alexis Sánchez o el migcampista belga del Chelsea Heden Hazard.

La representació espanyola cor­re a càrrec de l’avui lesionat Andrés Iniesta, el migcampista de l’Atlètic Koke i el central del Madrid Sergio Ramos. França acumula quatre representants, amb Griezmann, Lloris, Dimitri Payet (West Ham) i Paul Pogba (Manchester United), mentre que Rui Patrício se suma a Cristiano en representació de la Portugal campiona d’Europa.

Els 30 nominats

Sergio Agüero (Manchester City)

P-E. Aubameyang (B. Dortmund)

Gareth Bale (R. Madrid)

Gianluigi Buffon (Juventus)

Cristiano Ronaldo (R. Madrid)

Antoine Griezmann (At. Madrid)

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Paulo Dybala (Juventus)

Diego Godín (At. Madrid)

Gonzalo Higuaín (Juventus)

Zlatan Ibrahimovic (M. United)

Andrés Iniesta (FC Barcelona)

Koke (At. Madrid)

Toni Kroos (R. Madrid)

Robert Lewandowski (Bayern)

Hugo Lloris (Tottenham)

Ryad Mahrez (Leicester)

Leo Messi (FC Barcelona)

Luka Modric (R. Madrid)

Thomas Muller (Bayern)

Manuel Neuer (Bayern)

Neymar (FC Barcelona)

Dimitri Payet (West Ham)

Pepe (R. Madrid)

Paul Pogba (M. United)

Rui Patrício (Sporting Portugal)

Sergio Ramos (R. Madrid)

Luis Suárez (FC Barcelona)

Jamie Vardy (Leicester)

Arturo Vidal (Bayern)

tracking