ACB Lliga Endesa

Victòria vibrant al Poliesportiu

Una falta antiesportiva de Mumbrú a Shermadini a 9 segons per al final i empat a 81 sentencia el triomf del MoraBanc contra un brau Bilbao Basket

Victòria vibrant al PoliesportiuFernando Galindo

Una personal antiesportiva d’Àlex Mumbrú aGiorgi Shermadini amb empat a 81 i 9’’3 per al final va fer esclatar el Poliesportiu d’Andorra. El pivot no va fallar i una falta posterior a David Navarro, que també va anotar els dos tirs lliures, va permetre al MoraBanc sumar la tercera victòria en 4 partits –balanç mai vist fins ara– i posar fi a la imbatibilitat del Bilbao Basket (85-81).

L’equip basc, que sempre havia guanyat el MoraBanc en lliga, va tenir una millor entrada al partit, amb un encert en atac que el va portar un parell de cops a tenir una renda de 6 punts, però a l’altra cistella un encertat Antetokounmpo i un sòlid Nacho Martín mantenien l’equip (7 punts cadascun). A poc a poc el Bilbao va començar a errar en el tir exterior i el MoraBanc, amo del rebot (14 per 7 al primer quart), va començar a córrer i a trobar situacions fàcils per anotar. Una cistella de Navarro va situar els andorrans per davant i a partir d’aquí el comandament en el marcador va ser per als de Peñarroya. En uns minuts elèctrics el MoraBanc va anar-se’n de 9 punts (30-21), que va obligar Carles Duran a demanar temps mort per aturar la destrossa. Un triple de Walker va col·locar la major diferència a favor dels andorrans (12 punts). El MoraBanc es trobava a gust cor­rent i feia gaudir el Poliesportiu. El Bilbao, però, és un equip amb molts arguments, amb gent experta com Àlex Mumbrú, que va fer mal al pal baix, i d’altra en un moment dolç com Bamforth. A la pintura Eric també va començar a anotar –la baixa del lesionat Stevic es va notar– i les distàncies es van anar ajustant. Tant que es va quedar en la mínima expressió (41-39), abans que Antetokounmpo, màxim anotador local amb 10 punts, situés el 43-39 al descans.

Dos triples consecutius del Bilbao capgiraven el marcador, però el MoraBanc de seguida es va posar les piles i va demostrar que no volia que se li escapés el partit. Burjanadze –quines ganes hi posa el georgià– va aparèixer com si fos un veterà i amb uns bons minuts de joc col·lectiu i una bona defensa el MoraBanc va tornar a manar. El Bilbao, ja en el darrer quart, buscava un final obert, però Burjanadze i uns bons minuts de Walker –quin tap li va clavar a Mumbrú!– van propiciar l’estirada (73-63 a falta de 4 minuts). La tercera victòria es veia a prop. Però calia tancar-la i dos triples de Bamforth i Tabu van posar el neguit al cos en els últims dos minuts (75-72). Era el moment per als valents. Nacho Martín va anotar, Hervelle va respondre però un robatori made in Albicy va facilitar a Navarro col·locar el 79-74 a 1’19’’ davant l’esclat de l’afició. Semblava gairebé fet. Però el Bilbao és gat vell i té qualitat i amb punts de Mumbrú, un dos més un de Bamforth i una cistella fàcil de Tabu va igualar el duel a 25’’3. 81-81 i moment per a l’antiesportiva a Mumbrú (molt protestada). Era el principi del final per als bascos. L’èxtasi per als de casa.

LES CLAUS

Defensa

Després d'un inici en què el Bilbao estava molt encertat, el MoraBanc va esmerçar-se en defensa, fet que li va permetre córrer pel domini en el rebot i va propiciar cistelles fàcils.

Joc col·lectiu

El Morabanc va jugar com un equip. Diversos jugadors van tenir protagonisme (Antetokounmpo i Nacho Martín d’inici), Burjanadze i Wlaker, després, i per acabar Shermadini, decisiu.

Antiesportiva

Jugada definitiva. L’antiesportiva a Mumbrú, en un partit en què alguna es van estalviar els àrbitres abans, va ser decisiva en la victòria del MoraBanc. 4 tirs lliures van sentenciar el Bilbao.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Hem fet un pas endavant”

La victòria d’ahir del MoraBanc Andorra contra el Bilbao Basket pot marcar un punt d’inflexió en com l’equip del Principat encara a partir d’ara la competició. “Ha estat un partit de caràcter, que era el que havíem plantejat i que fins ara no havíem fet”, va explicar el tècnic, Joan Peñarroya. El més important va ser que l’equip va saber treure endavant els moments complicats del partit contra un rival d’entitat i al qual mai havia guanyat en els quatre enfrontaments anteriors. El tècnic local va alabar la feina conjunta, i més amb la baixa d’Oliver Stevic. A més, va ressaltar “el caràcter i la tasca d’aquells jugadors que, tot i no estar encertats ofensivament, han continuat treballant. Això és el que ens ha donat la victòria”, va sentenciar el tècnic català.

El MoraBanc es va imposar a un rival que fins ara no havia perdut cap partit a la lliga però que venia d’haver sumat la primera derrota a Europa, per tant, amb ganes de retrobar-se amb el triomf. “No és un rival fàcil. El públic ha estat un jugador més i ha fet que dels tres partits jugats a casa haguem sumat els tres”, va agrair Peñarroya als aficionats. La victòria d’ahir suposa un bàlsam per a l’equip de cara al proper partit, contra el València.

EL RIVAL

“Com a mínim no hem perdut mai la cara al partit”

Carles Duran

El tècnic del bilbao BAsket va treure una lectura positiva de la primer derrota del seu equip aquesta temporada a la lliga. “Tot i anar perdent bona part del partit ens hem sobreposat i hem estat a punt de gua-nyar. No hem llançat la tovallola”, va explicar el tècnic català. El problema, va argumentar Duran, va ser la desconnexió a l’inici del segon i del darrer període, sumat a les divuit pèrdues que van acumular. “No ens ho podem permetre, però em quedo amb la competitivitat que hem mostrat”, va resumir.

ELS JUGADORS

Nacho Martín, Ala pivot

“És un triomf de pes”

L’ala pivot de Valladolid Nacho Martín no va treure mèrit a la fita aconseguida pel seu equip i va assegurar que “és una victòria de les importants”. Tot i això, va remarcar que encara no hi ha res fet i que aquesta és la línia a seguir.

Beqa Burjanadze, Ala pivot

“La intensitat ha estat clau”

La intensitat de l’equip, però també la mostrada en tot moment pel públic, va ser la clau per a l’ala pivot Burjanadze. “La comunió entre tots ha fet que la victòria hagi estat possible contra el Bilbao. Es nota quan juguem a casa”, va dir.