Malta apallissa una Andorra inferior

Els ‘isards’ s’emporten dos assajos com a màxim botí contra un rival de nivell superior

Malta apallissa una Andorra inferiorFernando Galindo

Res a fer. Els isards van perdre en el debut a la nova categoria del Campionat d’Europa (conferència 1 sud ) davant una selecció maltesa que va mostrar-se molt superior –massa– en tots els conceptes del joc. El 15 a 63 final reflecteix la diferència abismal que es va veure a l’Estadi Nacional. Andorra, amb baixes, va oferir poca resistència contra un rival que la temporada passada jugava en una categoria superior i que va desplaçar-se a Andorra amb la idea de no oferir concessions.

La igualtat a la gespa va durar pocs minuts, ben bé 10 (3-6). Quan abans del quart d’hora els visitants van obtenir el primer assaig, el partit es feia costa amunt. D’entrada, Marc Abelló va errar un cop de càstig, acció que va servir poc després al bon xutador maltès James Morris per obrir el marcador (0-3). Abelló sí que va encertar per igualar el matx de seguida, però de nou Morris va situar per davant Malta. Després d’aquesta fase del joc inicial farcida de joc il·legal, els visitants van començar a obrir l’escletxa amb el primer assaig transformat, obra de Daniel Apsee (3-13).

Andorra es veia inferior i la pressió defensiva maltesa provocava moltes imprecisions, que no va desaprofitar. Abans de la mitja hora de partit, els isards havien encaixat dos assajos més, amb Kirk de protagonista (3-27).

Els homes de Jeannot Martinho van anar a buscar el seu primer assaig i en un parell d’ocasions van tenir touches a prop de la línia de marca maltesa, però la defensa va impedir que prosperessin els intents d’anotació locals. I quan més atacava Andorra va arribar un nou assaig del rival amb una pilota robada que va acabar en marca després que Daniel Apsee creués pràcticament tot el camp. Amb 3 a 32 –Morris va errar la transformació– es va arribar al descans.

L’inici de la segona part feia presagiar una d’aquelles pallisses que no s’obliden mai. En un tres i no res, Malta va acumular tres assajos en set minuts que van fer pensar en el pitjor escenari (3-51). Els isards, però, no es van rendir tot i la inferioritat i fruit d’una intercepció va arribar el primer assaig local, obra d’Albert Canturri, que aturava la sagnia. La transformació de Marc Abelló va situar el 10 a 51 al marcador. Van ser els millors minuts andor­rans, amb cor i orgull. Martinho feia debutar Pere Arajol i Martin Dawson donava més empenta a les files locals. Malta, després d’uns minuts de recuperació, va anotar el vuitè assaig (10-56). La groga al maltès Borg va animar els de Martinho, que van tirar d’orgull per aconseguir un assaig col·lectiu amb un home més (15-56). Abans d’acabar Malta encara va fer el darrer assaig, transformat per completar un clar i contundent 15 a 63. Un altre món. Dissabte els isards van a Croàcia, on els espera més del mateix.