ciclisme

'Purito' allarga la seva carrera un any més

El corredor resident signa pel nou Bahrain Merida, que li ofereix seguir com a tècnic en el futur

'Purito' allarga la seva carrera un any mésXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La retirada de Joaquim Purito Rodríguez s’ajorna un any. Tot i que durant el Tour de França el llavors ciclista del Katusha anunciava que abandonava el ciclisme, ahir hi va haver marxa enrere després d’anunciar-se l’acord amb l’equip Bahrain Merida, una esquadra de nova creació que liderarà l’italià Vincenzo Nibali i que aspira a ser equip UCI Pro Tour. La inclusió de Purito en nòmina per a la temporada vinent l’ajuda a guanyar punts per ser a l’elit, mentre que al ciclista, a banda d’una fitxa que s’intueix sucosa, se li garanteix que continuarà en l’estructura de l’equip amb un paper destacat a l’staff tècnic.

“Ha estat impossible resistir-m’hi!!!! Bahrain Merida és el culpable!!!! Moltes gràcies”, piulava el de Parets del Vallès al seu Twitter, per parlar també a través del comunicat oficial de l’equip. “El projecte que m’ha ofert Bahrain Merida és molt interessant. La meva decisió de deixar de competir ha estat sempre ferma, però m’ha proposat un projecte molt interessant en el qual em sentiré còmode i motivat. Per això he decidit tornar a posar-me dorsals un any més”. Purito també exposava com un dels motius que l’han decidit a acceptar la proposta el fet de poder continuar en les curses ciclistes com a entrenador del Bahrain durant els dos anys següents. “Crec que una opció així és un somni i que Bahrain Merida m’oferia just el que jo anava buscant”, explicava.

De la seva banda Brent Copeland, general manager de l’equip, indicava que “Joaquim és un dels més importants, experts i famosos corredors del món. Tenir un ciclista amb tanta classe a l’equip no només dóna confiança, sinó que aconsellarà els joves”.

Purito, que té 37 anys d’edat, aportarà els seus coneixements a un equip amb el qual Nibali aspira a lluitar per victòries importants. L’italià s’ha envoltat d’altres corredors de confiança com els seus compatriotes Gasparotto o Visconti, o l’espanyol Ion Izagirre. Amb el seu retorn i el canvi d’aires Purito deixa enrere un final de temporada que va resultar estrany i contrari als seus desitjos. Després d’anunciar la retirada un cop passats els Jocs de Rio el Katusha el va obligar per contracte a prendre part en les clàssiques italianes de final d’any, on el resident va arribar força desgastat i no va aconseguir bones actuacions.

tracking