ACB Lliga Endesa

Visita d'Eurolliga

El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona línia en el primer desplaçament de lliga, a casa d’un Baskonia que forma part de l’elit continental

Visita d'eurolliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En dos partits de lliga al Poliesportiu el MoraBanc Andorra ha demostrat virtuts que pretén explotar enguany. Remuntada increïble davant del Gran Canària i duel controlat contra el Joventut. El tercer capítol de la lliga li arriba aquesta nit –20 hores– i en territori hostil, sense una afició que empenyi quan empenyi l’equip i en un pavelló més intimidador. Perquè al Fernando Buesa Arena hi viu tot un equip d’Eurolliga, un Baskonia que fa molts anys que pensa en gran i ho demostra amb plantilla i resultats. Però si la versió dels del Principat no es desvia de la mostrada fins ara hi haurà partit i aquest és el seu objectiu. Mantenir la línia o millorar-la, incomodar el rival i, per què no, fer-se amb un tercer triomf que seria tot un cop d’efecte.

El tècnic, Joan Peñarroya, posava sobre la taula alguns interrogants per a una plantilla amb jugadors novells a Espanya. “És un equip molt nou, està en construcció i es troba amb un primer desplaçament davant tot un Baskonia. Motivació no en falta, però per als nous jugar a fora i davant d’un rival d’Eurolliga és un peatge que hauran de passar. Per sort tenim jugadors experts que segur que els guiaran”, advertia. Malgrat la dificultat que planteja “un rival millor que nosaltres”, hi afegia que “amb una setmana més d’entrenament intentarem competir i jugar de tu a tu”.

Triomf basc a Europa

Albicy, amb un torçament al turmell, i Nacho Martín, que ha tingut un lleu procés gripal, arriben sense haver treballat com la resta però s’intueixen imprescindibles per incomodar un rival ple de recursos, que ha perdut peces importants de l’exercici passat –els dos bases i el pivot Bouroussis– però que ha incorporat gent de pes com Bargnani o Larkin. Divendres el Baskonia es va estrenar a la màxima competició europea amb un triomf ajustat a casa contra l’Efes Pilsen turc (85-84) i Peñarroya no creu que la doble actuació setmanal afecti en l’àmbit físic un roster ampli i amb jugadors que hi estan avesats. Entre les moltes coses a vigilar de l’equip basc advertia sobre la seva intensitat i la capacitat de fer mal en transicions ràpides i contraatac. “És un equip de molta brega, de molta empenta, de pressionar molt la pilota. A això hi afegeixen una capacitat de sortir al contraatac enorme. En un obrir i tancar d’ulls contra el Múrcia van recuperar vint punts només amb això.” No significa, però, que el MoraBanc vulgui abaixar el ritme d’atac, que l’ha dut a fer més de noranta punts en els dos primers duels de la lliga. “El que hem de fer és atacar bé, amb bons llançaments, limitar les nostres pèrdues. També volem jugar ràpid, però hem de procurar que la defensa molt agressiva dels seus exteriors no ens tregui dels nostres sistemes i posicions.” Tot està a punt per a la primera versió andorrana a domicili.

ELS PRECEDENTS

Derrotes amb claredat les

dues últimes temporades

VITÒRIA. El BC Andorra només ha pogut aconseguir un triomf en l’històric dels duels a la pista del Baskonia, on ahir va entrenar, i va ser en la seva primera temporada ACB, a la dècada del 1990. En els dos enfrontaments de la nova etapa l’equip basc no ha donat gaires opcions als de Peñarroya. L’exercici passat perdien per 95 a 83 un partit en el qual només es van poder imposar en el dar­rer quart. I fa dues temporades, tot i arribar al descans per davant, un gran tercer quart dels locals va decidir un duel que va acabar 89 a 74.

tracking