Curses de muntanya

Repeteix podi

Ferran Teixidó es troba amb tot en contra a Limone sul Garda, no pot acabar en el Top 10 i tanca tercer la Copa del Món de verticals

Repeteix podiIAN CORLESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferran Teixidó repeteix la tercera posició del 2015 a la Copa del Món de curses de muntanya, modalitat vertical, que ahir es va tancar a Limone sul Garda (Itàlia). Com va passar a l’edició anterior, les condicions meteorològiques (pluja, llamps, trons i fred) es van tornar a posar en contra de l’andorrà, que va veure com es complien els pitjors auguris i l’organització optava per utilitzar el recorregut alternatiu, de 6 quilòmetres i 1.200 metres, millor per a corredors ja que no és tan exigent. Teixidó ja va avisar a la prèvia que era el pitjor que li podia passar i així es va reflectir en la seva classificació, quinzè del quilòmetre vertical i lluny del vencedor, l’italià Philip Goetsch, que amb el triomf i la puntuació extra (20% més que les altres curses) es va adjudicar la general de la Copa del Món. En segona posició, i amb només 0,4 punts més que Teixidó es va situar l’espanyol Jan Margarit, setè ahir.

Ferran Teixidó, tot i no haver pogut conservar la primera posició provisional amb què arribava a Limone, va mostrar-se “molt content” amb el podi final. “Repetim podi per segon any consecutiu. El del 2015 va ser un podi més de sort, en canvi aquest és més merescut. Em quedo més que satisfet per la temporada que he fet. He donat un pas endavant i la temporada ha estat assolida”, assenyalava des de Limone.

Sobre la cursa a Itàlia, el corredor de l’equip nacional de curses de muntanya comentava que “podia haver sigut pitjor perquè ho tenia tot en contra. No he fet una cursa dolenta del tot encara que no quedo dels deu primers. Era una pujada ràpida i els grans com Remi Bonnet o Urban Zemmer tampoc han corregut, cosa que m’hauria beneficiat. El Philip s’ha trobat amb unes condicions perfectes i el Jan també, però és el que hi ha”.

El podi ha reforçat la moral de Teixidó, que ja pensa en la propera temporada: “estic molt motivat. A veure si podem donar un pas més encara”. El corredor acabarà l’any a final de mes al VK Vallnord d’Arinsal, puntuable per a les National Series d’Andorra, Espanya i Portugal.

Felicitació de la FAM

El director tècnic de la Federació de Muntanyisme (FAM) i seleccionador de curses de muntanya, Carlo Ferrari, va “felicitar el Fer­ran pel que fa i pel que ens dóna tant a nosaltres com al país. No ha pogut guanyar la Copa del Món, però un podi sempre és un podi. Se l’ha merescut. Ha repetit la classificació de l’any passat, cosa que està a l’abast de molt pocs, amb millors resultats i només li ha faltat una mica de sort per aconseguir quedar més endavant. Ha tingut una gran temporada i se l’ha de felicitar”. Respecte a la diferència de 0,4 punts que va allunyar Teixidó del segon lloc final, Ferrari va comentar que “si ho hagués fet una mica millor als Estats Units [va ser setè i va sumar 62 punts] ara estaria més endavant. Però així és l’esport”. Al final, una tercera posició que manté un any més l’andorrà a l’elit mundial del quilòmetre vertical.

ELS CASAL DISPUTEN AVUI LA PROVA SKY

Els germans Casal, Òscar i Marc, tindran rivals tan durs com els de Ferran Teixidó avui a Limone en la prova de la modalitat Sky. En un traçat de 27 quilòmetres i 2.450 metres de desnivell –surt i arriba al llac de Garda–, Òscar Casal defensa un cinquè lloc a la general mentre el seu germà és sisè, un punt per sota. “Les sensacions són regulars, la temporada s’està fent molt llarga, però sortiré a donar-ho tot”, deia ahir Òscar sobre una cursa que hauria de viure millors condicions climatològiques que la d’ahir.

La Transfronterera, demà

D’altra banda, la Transfronterera arriba demà, penúltima cursa de la Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya. Tindrà dos recorreguts, un de curt per als joves, de 14,9 quilòmetres amb sortida a Bescaran i arribada al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell; i el llarg, amb 31,1 quilòmetres i 1.896 metres de desnivell positiu, que sortirà de la Plaça de la Germandat de Sant Julià i també acabarà a la Seu.

tracking