Raids

España vol engegar un equip andorrà

L’estructura seria per córrer en proves del Mundial de ‘cross-country’ i el Dakar

España vol engegar un equip andorràXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristian España desborda il·lusió per la seva segona participació al Dakar. El pilot andorrà va presentar ahir al Taller Call de Santa Coloma la moto –una KTM– que espera que el condueixi a l’arribada de Buenos Aires, el seu gran objectiu. En la presentació, España va anunciar el projecte que té per engegar un equip andorrà per prendre part en proves del Mundial de cross-country i en el Dakar. “Ho estem pensant. Fins ara sempre he hagut de córrer en equips de fora i la gràcia i allò més bonic per al país seria poder tenir un equip andorrà. Tinc l’ajuda de molts patrocinadors i el Taller Call m’ha ajudat moltíssim i és amb ells amb els que ho volem fer per sortir en curses del Mundial de raids com el Sardenya o el Marroc, i el Dakar”, explicava ahir España.

Sobre la nova moto, que agafarà el relleu de la Suzuki, el pilot va destacar que “és molt similar a la de l’any passat però està molt més preparada. El material que porta i com està pensada és ideal per fer un Dakar. És una moto en què la posició que tens en conduir és molt còmoda, és molt estable en velocitat i això et permet anar molt ràpid i el pas per revolt és fàcil de portar. Tenim un material bo i crec que amb aquesta moto arribarem a Buenos Aires”.

La KTM, com exigeix l’organització, està limitada a 450 cc, pesa uns 160 quilos i té una potència de 70 cavalls, “bastant potent per com és de petita”, apunta España, que confia a no haver de patir tant com a l’últim Dakar, que va haver d’abandonar a l’etapa 10. “El Dakar ja és de per si una prova dura i si a sobre cada dia tens problemes... va arribar a un punt amb la Suzuki en què sortia a l’etapa però no sabia si tornaria i aquest neguit et crea una impotència i uns nervis increïbles. Crec que aquesta moto, que està més que testada, ens donarà molt bones notícies”.

España no es marca com a objectiu “acabar en cap posició concreta ni cap resultat, però sabem que si ho faig bé puc estar endavant. És el segon Dakar, sé amb exactitud què necessito per fer-ho bé, tenim una bona moto, físicament em trobo bé, psicològicament, també, i la qüestió és descansar més per afrontar la cursa amb opcions d’acabar”. El Dakar 2017 començarà el 2 de gener des d’Asunción (Paraguai).

tracking