Bàsquet 3x3

Andorra diu adéu a Guangzhou amb tres derrotes i una victòria

L’equip masculí va perdre els dos darrers partits, contra Eslovènia, el líder, i contra l’Uruguai

Andorra diu adéu a Guangzhou amb tres derrotes i una victòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció masculina de bàsquet 3x3 va tancar la seva participació al Campionat del Món, que es disputa a Guangzhou (Xina), com a quarta del Grup D amb un balanç de tres derrotes (Indonèsia per un punt en la primera jornada, ahir amb Eslovènia per sis punts, i l’Uruguai per 4), i una victòria, el primer dia contra Egipte per set punts. Aquesta quarta posició de grup significa acomiadar-se de la competició, ja que només els dos primers del grup passen a la següent fase, quarts de final, en aquest cas Eslovènia i l’Uruguai. “Estem fotuts perquè l’objectiu era arribar a quarts, mereixiem més”, va sentenciar el jugador Xavi Galera.

L’actuació d’ahir va deixar els andorrans amb mal gust de boca. En el segon dia de competició de la fase de grups, l’equip format per Rafa Casals, Oriol Fernández, Xavier Galera i Jordi Olcina va perdre els dos partits a causa del desencert des de la pintura, sobretot des de la línia de triple.

La primera derrota de la jornada d’ahir va arribar contra el líder del grup, la selecció d’Eslovènia per 13 a 19, i la segona contra l’Uruguai per 18 a 14. Ambdós partits van estar marcats per un inici molt ajustat, però sempre dominat per l’equip rival amb avantatges mínims, mentre que el conjunt andorrà anava a remolc per escorçar distàncies. Tot i jugar contra el favorit, els andorrans van estar més a prop de guanyar els eslovens –a 2 minuts i 25 segons perdien de 3–, que no pas els uruguaians en el segon partit, on segons Galera “van arribar enfonsats i desencaixats” després de la victòria per la mínima d’Indonèsia sobre Egipte, que els deixava matemàticament fora del torneig. Jordi Olcina va ser el jugador andorrà que més punts va fer de l’equip, 24 en total en 4 partits, en el Mundial de 3x3.

Les noies, satisfetes

La selecció femenina de bàsquet 3x3 va tancar aquest torneig igual que els nois, en quarta posició i amb un balanç de tres derrotes i una victòria. L’integrant de l’equip Clàudia Brunet, que es va fer un esquinç de turmell al primer partit i no ha jugat, va indicar que “estem molt orgulloses de la nostra participació” perquè “no és fàcil mantenir el ritme del 3x3 amb un efectiu menys”. La jugadora va indicar que les seves companyes ho van donar tot i van deixar la pell a la pista. “Som un grup molt cohesionat”, va dir Brunet, “ens hem ajudat molt i això s’ha notat al camp”.

tracking