Reportatge

Al ritme d'Albicy

El MoraBanc Andorra ha completat dos bons partits amb la velocitat que imposa el base francès com un dels senyals d’identitat. Si alguna cosa no li falta és convicció.

Al ritme d'Albicy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segon partit a Espanya i Andrew Albicy ja compta amb un parell de títols individuals. El de millor assistent i recuperador de la passada jornada –dotze passades exitoses i quatre ro­batoris–. “No em sorprèn”, valorava ahir en zona mixta en una resposta que mostrava molta confiança i ganes de lideratge. “Sempre he destacat en aquests aspectes, són els meus punts forts, però tampoc no em sorprèn repartir moltes assistències perquè al costat tinc companys molt bons que m’ajuden”, explicava el nou director de joc dels del Principat, menut, veloç i explosiu.

Amb ell el ritme del MoraBanc ha canviat, i en aquest inici de lliga ha deixat dos partits d’anotació alta, transicions ràpides i contraatacs. Marcant un segell i una diferència respecte de l’any passat en el qual s’hi involucra tot l’equip, molt intens en l’aspecte defensiu i disposat a córrer en qualsevol moment. “És el meu estil de joc, sóc un jugador petit i ràpid. Sempre he jugat així i és normal que em demanin que ho faci. Si ho puc fer sempre així ho faré, posaré les meves qualitats al servei de l’equip”, advertia sobre el que Peñarroya vol que executi en pista. I ho ha fet de moment durant molts minuts, perquè en la remuntada davant del Gran Canària en va acumular més de trenta-tres i diumenge es va quedar a mig minut dels trenta. “Jugant un partit per setmana no crec que sigui un problema. A França estava acostumat a jugar molt. Estic preparat, i si estic cansat demanaré el canvi”, deia ple de seguretat. La graderia va reconèixer el seu impacte i ell els ho agraïa. “Quan em van canviar em va aplaudir tothom i em vaig quedar sorprès perquè a França no funciona així. Estic molt content de l’ambient que hi ha al pavelló i si la gent està contenta amb mi, molt millor”.

Baskonia, prova de foc

Després de la bona arrencada arriba una prova de foc, a la pista del Baskonia. “És un equip d’Eurolliga, amb jugadors molt bons. Serà el primer desplaçament i un partit molt difícil. Haurem de jugar amb molta intensitat, com fins ara, i estar preparats per fer un bon partit”, explicava Albicy, per al qual sembla que l’adaptació ha estat ràpida. “A França el bàsquet és molt atlètic, però aquí també, i a més aquí es juga amb una lectura més intel·ligent del joc”, comparava la nova i explosiva brúixola del MoraBanc.

tracking