automobilisme

Rosberg domina a Suzuka i s'apropa al títol mundial

Hamilton paga una mala sortida i remunta fins al tercer lloc, que el deixa a 33 punts del líder a falta de 4 curses
Nico Rosberg amb el trofeu de campió del GP del Japó.

Actualitzada 10/10/2016 a les 07:20
Nico Rosberg (Mercedes) va fer ahir un pas de gegant per conquerir el títol de la Fórmula 1. El pilot alemany es va imposar amb solvència al circuit de Suzuka en el Gran Premi del Japó i augmenta a 33 els punts que li porta al seu company d’equip Lewis Hamilton en la lluita per la corona. El britànic va pagar al circuit japonès una mala sortida que el va portar de la segona a la vuitena posició, mentre que Rosberg va mantenir la primera plaça, seguit per Max Verstappen (Red Bull), que va fer una gran cursa que el va portar al segon lloc final, i el mexicà Checo Pérez (Force India), que es va desinflar. Sota l’amenaça de pluja, que no va arribar a aparèixer, Hamilton va intentar per tots els mitjans recuperar posicions perquè no s’escapés el seu company d’equip, com va fer. Amb tot, el britànic va situar-se en la quarta posició dar­rere del Ferrari de Sebastian Vettel. L’alemany, molt criticat pels tiffosi, va veure com Hamilton el sobrepassava després d’una magnífica maniobra als boxs. El de Mercedes va pressionar Verstappen i li va retallar set segons, que van ser insuficients per a guanyar-li la cobejada segona plaça. Amb el triomf i el tercer lloc de Hamilton, Mercedes va conquerir matemàticament el títol del Mundial de Constructors. Per al de pilots Rosberg ho té cada cop millor quan falten quatre curses per acabar el campionat (Estats Units, Mèxic, Brasil i Abu Dabi).

(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477