curses de muntanya

Xavi Teixidó guanya Els 2.900 Alpine Run amb rècord de la prova

L’andorrà domina des de la sortida i li treu més d’una hora al segon, Vivien Reynaud, amb Óscar Pérez completant el podi

Xavi Teixidó guanya Els 2.900 Alpine Run amb rècord de la provaJORDI SARAGOSSA / SCOTT SPORTS

La segona edició d’Els 2.900 Alpine Run va tenir un clar color local, amb el triomf del corredor Xavi Teixidó, que va manar des del començament i va batre el rècord de la prova, que tenia el basc Jokin Lizeaga (14 h 48’). Teixidó va cobrir els 70 quilòmetres de recorregut i 6.700 metres de desnivell en 13 h 49’ per unir els set cinc més alts del Principat (Portalleta, Estanyó, Serrera, Font Blanca, Medacorba, Roca Entravessada i Comapedrosa). En segona posició es va situar el francès Vivien Reynaud (15 h 18’), mentre que l’espanyol Óscar Pérez, vencedor de la Ronda dels Cims, va completar el podi (15 h 38’). En categoria femenina la guanyadora va ser Sonia Regueiro, repetint la victòria del 2015, amb un temps de 18 h 59’.

“La cursa m’ha anat molt bé. És una prova increïble, tothom ho diu. Es tracta d’una cursa diferent, començant pel format. Sortim tots junts des del refugi de La Pera i ens estarem al del Comapedrosa fins diumenge per esmorzar junts i fer l’entrega de premis. I també pel terreny que passa. Salvatge, per carenes i tarteres. Si vas a lluitar per la victòria has d’anar molt concentrat”, explicava Teixidó, que divendres vinent ajudarà el seu germà Ferran en la darrera Vertical de les Skyrunner World Series i correrà també l’Sky a Limone Sul Garda. Teixidó va apuntar que la prova havia anat com a ell li agrada: “jo surto ràpid i si puc controlar la prova és el que miro de fer. Si vaig de sortida amb Óscar Pérez que ha guanyat la Ronda dels Cims després ell em supera. Als 20 metres ja anava sol i fins a l’arribada”.

Xavi Capdevila va ser el segon andorrà a completar Els 2.900 i ho va fer en una destacada sisena posició, amb un temps de 16 h 58’. Poc més de vint hores va trigar Cecili Nuñez, finisher també l’any passat, mentre que Domy Trastoy, segons els controls de pas de l’organització, amb Carles Rossell i Matt Lefort d’alma mater, va quedar fora al refugi de Sorteny.